Синдикат на служителите в затворите в България (ССЗБ) обявява, че

...
Синдикат на служителите в затворите в България (ССЗБ) обявява, че
Коментари Харесай

Надзирателите отлагат протеста си за утре, но не се отмятат от исканията си

Синдикат на чиновниците в пандизите в България (ССЗБ) афишира, че плануваният народен митинг против политиката на икономии в бранша за осъществяване на наказванията и нерешаването на систематични проблеми, разгласен за на следващия ден, 19.05.2023 година, се отсрочва, само че не се анулира.

Решението е съобразено със съществуващото напрежение в страната и получени сигнали за това, че до края на месец май управленията на структури в Групово дело „ Изпълнение на наказванията ” са насрочили разнообразни мероприятия, което основава риск от неуспех на митинга.

В същото време Синдикат на чиновниците в пандизите в България изрича дълбокото отвращение на своите членове и задава въпроса, може ли един цялостен министър на правораздаването да не вижда напрежението в системата и заплахата от основаване на дефицити в сигурността на местата за отнемане от независимост, и остава в неразбиране от очевидно повърхностното отказване на очевидни и явни проблеми и парадокси в Групово дело „ Изпълнение на наказванията ”.

" Ведомството споделя, че с осъществените промени в последните три месеца е икономисало 871 хиляди лв. от ексклузивен труд, които ще се върнат под формата на разнообразни бонуси за чиновниците, само че отхвърля да актуализира в сходство с измененията в нормативната уредба за страната спомагателното заплащане за всеки отработен нощен час, дори с вероятния най-малък избран размер от 1 лева на 1.17 лева Като по едно и също време с това отхвърля, че направените икономии са резултат от спуснати инструкции за преразглеждане броя на поддържаните постове т.е. тяхното понижаване, а не от променените графици. Тези и други условия одобряваме като несъгласия пред които не можем да мълчим.

Синдикат на чиновниците в пандизите в България се опълчва изрично и на етикетирането на организацията от политическото управление, като зложелател на всевъзможни промени във ведомството.

Възползваме се от случая да напомним, че няма друга организация с изключение на представляваната от нас, която пред всички управления на министерството на правораздаването от 2009 година насам, да е поела и изпълнила поети задължения да показа писмени оферти за промени и подробни мнения с мнение по всички значими въпроси през нужната сериозна призма за положението на Групово дело „ Изпълнение на наказванията ” и Групово дело „ Охрана ” с оглед нуждата от превъзмогване на аргументите свалили доверието на жителите в институциите. И да препотвърдим позицията си, че това което министерството дефинира като промяна, са най-обикновени съкращения в нарядите на чиновниците от надзорно-охранителния състав, а не промяна, смислена и задълбочена.

В изявленията си ние повтаряме не друго, а казаното от Европейската комисия срещу изтезанията в нейните отчети, и от българските управляващи във връзка на последния отчет на КПИ. Техни са констатациите и признанията за непълен брой надзиратели годен за всички места за отнемане от независимост, непрекъснат и забележителен отлив на фрагменти, непривлекателност на труда и полагането му във враждебна среда, тежки условия на труд, корупция и високи равнища на експанзия.

И те ли „ насаждат изказвания, които не кореспондират, с действителното положение на системата ”? – ще питаме от Синдикат на чиновниците в пандизите в България, като продължим с митингите през месец юни ", пишат от ССЗБ.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР