Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) ще продължи с

...
Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) ще продължи с
Коментари Харесай

Синдикатите към МВР ще продължат с протестите

Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) ще продължи с митингите си

Това съобщи заместник-председателят на Управителния съвет на организацията Илия Кузманов, след срещата при премиера Кирил Петков, съобщи Българска телеграфна агенция. На нея синдикатите в Министерство на вътрешните работи сложиха въпроса за нарастване на възнагражденията на работещите в системата с 20 %, само че след диалозите стана ясно, че такова им е било отказано.

„ Исканията са неудовлетворени в първата си точка – покачване на главните заплати в Министерство на вътрешните работи с 20 %, каквото е настояването на СФСМВР, а доколкото разбрах и на сътрудниците от „ Огнеборец “. Към момента отговорът е „ не “. Няма никаква друга цифра или предложение, което да ни дава съображение да прекратим нашите митинги “, уточни Кузманов. Той добави, че след решение на управителния орган на синдикалната федерация ще бъде оповестено по кое време и по какъв начин ще продължат протестните акции.

Илия Кузманов разяснява още, че представителите на синдиката са получили уверението на премиера, че ще вземат участие интензивно в дебата за промени в системата. „ Предложенията до този миг, нито към нас, нито в обществото пространство, за промяна в Министерство на вътрешните работи няма. На никакъв стадий с нас тези оферти не са обсъждани “, сподели още той.

От Националния профсъюз на гражданската администрация в Министерство на вътрешните работи също показаха поддръжка за промени в системата. От там упорстват, в случай че има вероятно нарастване на заплатите, то да не бъде с %, а в идентичен размер за всички. „ За да може в идентична степен да компенсира растежа на цените и инфлацията “, съобщи ръководителят синдиката Христо Христов.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР