Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) няма да даде

...
Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) няма да даде
Коментари Харесай

МВР синдикатът не вярва на новия вътрешен министър, но иска спешна среща с него

Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) няма да даде заем на доверие на новия министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Това излиза наяве, от обява на синдиката във " Facebook ".

Според СФСМВР е обидно след дългия си престой в системата на Министерство на вътрешните работи Стоянов да не е осведомен с проблемите в нея. По думите на синдикалистите сходно на доста други ведомства в България досега вътрешното министерство се ръководи непрозрачно, без визия и политическо предпочитание за смяна, а работещите в системата били заложници на настъпилия безпорядък вследствие на царящо безредие.

От синдикалната организация декларират, че всички политически партии и обединения в 49-ото Народното събрание на Република България са осведомени с настояванията им и ги поддържат. От СФСМВР акцентират, че новият министър на вътрешните работи няма да има 100 дни толеранс и упорстват за незабавна и незабавна среща с Калин Стоянов, на която да показват за следващ път визията си за устойчива смяна и възстановяване на изискванията на труд в Министерство на вътрешните работи. Синдикатът чака Стоянов да поеме съответни задължения, които да бъдат изпълнени в избран времеви диапазон.

От синдикалната организация предизвестяват, че ще одобряват възможни опити за отсрочване провеждането на срещи и отвод да се сложи началото промяната в Министерство на вътрешните работи като нарушение на правата на чиновниците и неуважение на потребностите на всички български жители.

От Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи акцентират, че в последните 3 години са провели над от 30 срещи с представители на политически партии и обединения от 46-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно заседание, на които са показали визията си за устойчива смяна в Министерство на вътрешните работи, която да подсигурява почтени условия на труд за чиновниците и качество на доставяната услуга за жителите. " Предложенията на СФСМВР бяха подкрепени от всички представители на политическите партии, само че за жалост към сегашния миг освен няма нито един изпълнен ангажимент, само че не бяха извършени и срещи и съвещания с представители на федерацията от политическото управление на ведомството ", декларират от организацията.

От СФСМВР акцентират също, че повече от две години Министерство на вътрешните работи се ръководи от политически фигури, на които се постанова да изясняват какво съставляват общественият разговор и мир, каква е ролята на синдикатите и смисъла на термина " обществени сътрудници ". Въпреки напъните им все още общественият разговор бил неефикасен, обществените сътрудници -неглижирани, а чиновниците и техните права - подценявани. " Търпението ни е изчерпано! Сериозните и систематични проблеми в Министерство на вътрешните работи са подценявани и не се вземат решение за сметка на имиджови акции. Цената на тези акции и това безхаберие се заплаща от всеки един чиновник в Министерство на вътрешните работи и от българските жители ", акцентират от синдикалната организация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР