Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) няма да даде

...
Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) няма да даде
Коментари Харесай

Полицейският синдикат не дава толеранс от 100 дни на новия министър

Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) няма да даде 100 дни толеранс на новия министър на вътрешните работи. Това се споделя в известие на федерацията до медиите. с изключително внимание чака решението за министър на вътрешните работи.
 Кандидатът за вътрешен министър – повдигнат в Министерство на вътрешните работи от държавното управление на Орешарски  Борисов разгласи предложенията за нови министри
Минути преди да стана ясно кой ще бъде претендентът за нов министър на вътрешните работи, от федерацията оповестиха, че се надяват той да бъде " човек освен с политически и законотворчески опит, само че и познаващ работата и проблемите на Министерството ".

От СФСМВР припомнят, че договореностите, които бяха реализирани сред синдикатите и премиера през януари 2018 година, след което краткотрайно бяха прекъснати протестните им дейности с изключение на повишението на заплатите, не са " намерили развиване "

" Постигнатият на срещата с министър ръководителя на Република България господин Бойко Борисов добър резултат е на път изцяло да бъде обезличен от метода, по който се води общественият разговор в Министерство на вътрешните работи, и неналичието на каквото и да било желание на ръководещия го политически екип за конструктивност, непреднамереност и почитание към нас като сътрудници ", декларират от СФСМВР.

В известието написа още:

Приветстваме думите на министъра за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова, произнесени на Международна конференция от 01.09.2018 година, че „ обществената проблематика е тематика, която е измежду прерогативите и суверенитета на всяка една страна “ и в този смисъл чакаме водачите на ръководещата коалиция да вземат вярното решение по отношение на избора на министър на вътрешните работи, доколкото промяната в Министерството е безусловна и поета като ангажимент на най-високо държавно равнище.

От СФСМВР напомнят, че са показали " приемливост и уместност по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз ", с цел да не се усилва напрежението в бранша.

СФСМВР няма да даде толеранс от 100 дни на нов министър по повод решаването на проблемите в Министерство на вътрешните работи. Надяваме се постът да бъде ангажиран от човек освен с политически и законотворчески опит, само че и познаващ работата и проблемите на Министерството.

Искаме действителен разговор, на равноправни начала, с ясно написани отговорности и периоди за осъществяване, показват още от синдикалната организация.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР