Синдикалната федерация на служителите в МВР е в готовност да

...
Синдикалната федерация на служителите в МВР е в готовност да
Коментари Харесай

Синдикатът на МВР в готовност за нов протест, ако не бъдат увеличени заплатите

Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи е в подготвеност да провежда народен митинг тази събота пред постройката на Народното събрание, в случай че депутатите не намерят пари за нарастване на възнагражденията им. От синдиката припомнят, че желаят нарастване на главните заплати във ведомството с 10 на 100.

След започнатите предупредителни протестни дейности през предходната седмица, Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи готви народен митинг. Причината – желаят 10% нарастване на заплатите. Валентин Попов посочи, че преди публично да разгласят провеждането на митинга, ще изчакват гласуването на проект сметката на първо четене в Народното събрание.

Според Попов е доста странна появилата се теза, че вероятно нарастване на заплатите на чиновниците е обвързано с вероятно преструктуриране или реформиране на министерството. По думите му всеки министър досега е заявявал, че промяната е приключена или съвсем завършила. За това и попита какво още се чака да се реформира.

Валентин Попов посочи, че сигурността на жителите се обезпечава от чиновниците във вътрешното министерство. Той посочи, че са и в допълнение натоварени от две рецесии, в центъра на които се намира България:

По думите му чиновниците поемат спомагателни натоварвания, а в това време за тях още веднъж няма средства за увеличение на възнагражденията.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР