Синдикалната федерация на служителите в МВР е изключително важна в

...
Синдикалната федерация на служителите в МВР е изключително важна в
Коментари Харесай

БСП настоява за допълнителни пари за МВР в актуализацията на бюджета |

„ Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи е извънредно значима в тази обстановка, този отрасъл постоянно е бил значим. Сигурността и публичният ред са безспорен приоритет. Провеждали сме доста срещи, знаем за проблемите в структурите, само че в този момент разсъждаваме върху тези проблеми с оглед и на мигрантската рецесия, която може да се сътвори. Затова мислим сред първо и второ четене да внесем оферти за в допълнение финансиране на структурите на Министерство на вътрешните работи и на Министерството на защитата. “

Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на среща с представители на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, на която от „ Българска социалистическа партия за България “ участваха още Георги Свиленски, Христо Проданов и Иван Иванов.

„ Ако не съставим държавно управление, президентът ни разпусне и оставим бюджета без актуализация, слагаме в риск и националната сигурност, и хората, които би трябвало да бъдат обезпечени със заплати и всичко належащо в този отрасъл, и защитата на границата. Затова подхождаме доста рационално, рационално и отговорно към този въпрос “, добави Нинова.

„ За нас също е значимо да има работещо държавно управление и работещ парламент. Големият проблем на Министерство на вътрешните работи не може да бъде решен от краткотрайно държавно управление “, съобщи от своя страна Валентин Попов от СФСМВР.

Той изрази терзания, че в случай че бюджетът на Министерство на вътрешните работи не бъде обновен, Министерство на вътрешните работи надали ще е в положение през ноември и декември да изплати заплатите на чиновниците.

На срещата синдикатите обрисуваха някои незабавни неща, които би трябвало да бъдат включени в актуализацията на бюджета, включващи актуализация на годишните предели за униформи, спомагателни средства за командировки по границата и нарастване на средствата за възнаграждение на времето разполагаем от 20 стотинки на час на 50 ст. на час.

Беше издигнат и въпросът за потребността от дълготрайна промяна в Министерство на вътрешните работи:

„ Има нужда от промяна в Министерство на вътрешните работи, само че тя би могла да стартира при едно постоянно държавно управление. Разговорите в тази посока ще продължат. Наясно сме и за потребността министерството да бъде квалифицирано, поради събитията в Афганистан “, съобщи националният представител от левицата Иван Иванов.

Корнелия Нинова удостовери, че е наясно, че актуализацията на бюджета, която внася служебният кабинет, не е планувала средства за Министерство на вътрешните работи по защита на границата и всички спомагателни действия, които се постановат във връзка със обстановката в Афганистан. Тя съобщи, че Българска социалистическа партия има подготвеност да внесе оферти в актуализацията, включващи 30 млн. лева - за спомагателни разноски за прехрана в Министерство на вътрешните работи, 10 млн. лева - за закупуване на защитни комплекти, 37 млн. лева - за противопоставяне на миграционния напън, 16 млн. лева - за актуализиране на лимита за униформи, 10 млн. лева -  за Министерство на вътрешните работи болница, поради новата Коронавирус вълна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР