Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) настоява за спешна

...
Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) настоява за спешна
Коментари Харесай

Синдикатите в МВР искат незабавна среща с новия министър Калин Стоянов

Синдикална федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) упорства за незабавна и незабавна среща с министър Калин Стоянов, на която ще показа за следващ път визията си за устойчива смяна и възстановяване изискванията на труд в Министерство на вътрешните работи и ще чака вдишване на съответни задължения, които да бъдат изпълнени в конретен времеви диапазон.

Това показват от Синдиката в известие до медиите.

Синдикална федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) декларира изрично, че няма да даде заем на доверие на определения за министър на вътрешните работи – Калин Стоянов.

Най-малкото поради това, че би било обидно, след дългия му престой в системата на Министерство на вътрешните работи да се чака, че не е осведомен с проблемите в нея. Подобно на доста други ведомства в България досега то се ръководи непрозрачно, без визия и политическо предпочитание за смяна, а работещите в Министерството са заложници на настъпилото безвремие и безпорядък вследствие на царящото безредие.

В последните 3 години СФСМВР организира повече от 30 срещи с представители на политически партии и обединения, които бяха част от 46-то, 47-то, 48-то и 49-то Народно събрание. По време на тези срещи беше показана визията за устойчива смяна в Министерство на вътрешните работи, която да подсигурява почтени условия на труд за чиновниците и качество на доставяната услуга за жителите. Предложенията на СФСМВР бяха подкрепени от всички представители на политическите партии, само че за жалост към сегашния миг освен няма нито един изпълнен ангажимент, само че не бяха извършени и срещи и съвещания с представители на Федерацията от политическото управление на ведомството.

Повече от две години Министерство на вътрешните работи се ръководи от политически фигури, на които се постанова СФСМВР да изяснява какво съставляват общественият разговор и мир, каква е ролята на синдикатите и смисъла на термина „ обществени сътрудници “. За страдание, макар положените старания от Федерацията и към сегашния миг в Министерството общественият разговор е неефикасен, обществените сътрудници –неглижирани, а чиновниците и техните права – подценявани.

Търпението ни е изчерпано!

Сериозните и систематични проблеми в Министерство на вътрешните работи са подценявани и не се вземат решение за сметка на имиджови акции. Цената на тези акции и това безхаберие се заплаща от всеки един чиновник в Министерство на вътрешните работи и от българските жители. Именно заради тази причина, а и заради обстоятелството, че всички политически партии и обединения, част от 49-то Народното събрание на Република България са осведомени и поддържат настояванията на СФСМВР, актуалният Министър на вътрешните работи няма да има 100 дни толеранс.

СФСМВР упорства за незабавна и незабавна среща с министър Калин Стоянов, на която ще показа за следващ път визията си за устойчива смяна и възстановяване изискванията на труд в Министерство на вътрешните работи и ще чака вдишване на съответни задължения, които да бъдат изпълнени в конретен времеви диапазон.

Евентуални опити за отсрочване провеждането на срещи и отвод да се сложи началото на осъществяването на признатата и подкрепена от всички политически партии и обединения, визия за устойчива смяна в Министерство на вътрешните работи, ще бъдат признати като нарушение на правата на чиновниците и неуважение на потребностите на всички български жители.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР