Синдикалистката Ваня Григорова съобщи, че на 9 декември е била

...
Синдикалистката Ваня Григорова съобщи, че на 9 декември е била
Коментари Харесай

Пенсионните фондове искат прокуратурата да се разправи и с втория им голям критик

Синдикалистката Ваня Григорова заяви, че на 9 декември е била привикана в полицията да даде пояснения по тъжба против нея от пенсионните фондове за " вредителство ". Григорова, която е специалист към КТ " Подкрепа ", е вторият огромен критик на частните фондове. Действията против нея идват няколко седмици, откакто асоциацията на пенсионните фондове изиска страната да се разправи с.

" Бях извикана на 9 декември в Главна дирекция " Национална полиция " по тъжба против мен от частните пенсионни сдружения, до която не получих достъп, само че ми бе казано, че става дума за " вредителство против пенсионната система ", заяви Григорова. Тя е отишла с юрист, който не е бил позволен до " диалога " в полицията.

По думите ѝ жалбата на пенсионните фондове е до прокуратурата, само че на Григорова не ѝ е казано в какво закононарушение против пенсионните фондове е позозирана. По думите ѝ най-вероятната цел на сдруженията е да бъде забрането на хората като нея за разясняват резултатите от активността на частните пенсионни фондове.

От Българската асоциация на сдруженията за в допълнение пенсионно обезпечаване (БАДДПО) потвърдиха пред Mediapool, че фактически са подали тъжба против Григорова, само че прибавиха, че ще обяснят претекстовете си в писмена позиция до медията.

Ваня Григорова е стопански консултант на КТ " Подкрепа " и от години подлага на критика активността на частните фондове, като твърди, че за хората е най-добре да се обезпечават наложително единствено в първия държавен пенсионен дирек, т.е. единствено в Национален осигурителен институт. По думите ѝ спестяванията във втория дирек са стопени поради инфлацията, а в изявление за бТВ направил паралел сред фондовете и HelpKarma, което евентуално е провокирало реакцията на сдруженията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР