Синдикалисти, трудови инспектори и представители на Областната управа в Русе

...
Синдикалисти, трудови инспектори и представители на Областната управа в Русе
Коментари Харесай

В Русе почетоха паметта на загиналите при трудови злополуки

Синдикалисти, трудови инспектори и представители на Областната администрация в Русе сервираха цветя пред паметната плоча на починалите при трудови злополуки. 7 души са изгубили живота си, а 117 са потърпевши по време на работа в Русенско през 2020 година. От началото на тази година са починали 4 –ма, а броят на случаите в региона е 46.

Областният координатор на КНСБ Боянка Димитрова акцентира, че респект заслужават и техни сътрудници, медицински експерти, лекари и учители, които са изгубили живота си.

По информация на Национален осигурителен институт през 2020 година в страната са регистрирани 89 смъртни случая при 2309 трудови злополуки, което е с 422 по-малко по отношение на 2019 година. Отново най-голям е броят на починалите в строителството – 17, следван от " Сухопътен транспорт” – 11 и " Търговия “ – 8.

Вече 20 години Международният ден в памет на починалите при трудови злополуки - 28 април се отбелязва допълнително от 100 страни в света. Целта е да се увеличи осведомеността и да се концентрира вниманието на обществеността върху мащаба на проблемите, свързани с обезпечаването на безвредни и здравословни условия на труд и понижаване на смъртните случаи и пострадванията на работното място.

Автор: Венета Николова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР