Синчета на украински олигарси бягат през границата със скъпите си

...
Синчета на украински олигарси бягат през границата със скъпите си
Коментари Харесай

Гелич: Украински богаташчета отказват да качат в колите си бягащи пеша украински майки, но пък гуляят по цели нощи в Кишинев

Синчета на украински олигарси бягат през границата със скъпите си коли, подминавайки бежанките, които са пешком. За сметка на това наемат скъпи хотелски стаи в Кишинев и по цели нощи гуляят. И кой в последна води война за свободата на Украйна - отново елементарния безпаричен човек.

Това разяснява във видео ръководителят на асоциация " Моя Молдова "  Федор Гелич.

Ето какво споделя индивидът, който е покъртен от държанието на богаташчетата: 

Дори не знам по какъв начин да стартира описа си. Но желая да се обърна към тези бежанци, които дойдоха в Кишинев на скъпи коли като Лексус, БМВ, Мерцедес, Нисан и така нататък За да съм вярно свестен, желая да се обърна към украинските бежанци. Не знам по какъв начин да ви нарека - украинци или жители на Украйна. Дойдохте в Кишинев, само че аз виждам какво става. Не укорявам, че има хора, които имат пари и скъпи коли. Упреквам ви за друго. Ние, молдовците, които сме небогати хора, опитваме да транспортираме от границата бежанци със старите си коли, за своя сметка и им даваме заслон по домовете и селските си къщи. Караме на 130 километра, с цел да вземем хората, които бягат през границата пешком, с цел да ги откараме или в Кишинев, или на румънската граница. Правим го, тъй като сме хора. Никой нищо не ни дава за това. Взимаме пари от фамилните си бюджети, с цел да помогнем на хората. Но пред хотелите в Кишинев се образува невъобразим автопарк от скъпи коли и всички те са на украинските богаташчета. 

Бежанците, които дойдоха в Молдова са две категории. Такива, които в действителност бягат от войната - все майки с деца на ръце, възрастни женички, които бягат пеш. А другите са богатите, които като че ли са пристигнали на туризъм у нас - скъпи хотели, гуляи, заведения за хранене. Мерзко ми е на душата, почтено казано.

Обръщам се към тези с лексусите. Слушайте, вас въобще не мога да ви скърбя. Съветвам ви като естествени хора да настаните фамилиите си в Молдова, да са на несъмнено, а самите вие се качвайте на колите и отивайте на границата, с цел да помагате на съотечествениците си, които нямат коли, с които да бягат, а вървят пеш. Идете да ги транспортите. Имате нужните средства. Как може някакъв юноша в седемместен Лексус да се вози самичък с кучето си и преминавайки границата да не качи сънародниците си, които нямат превоз, за какво ги оставя там на пътя сами!? 

Какво е това!? Това обикновено ли е!? 

Кой води война сега в Украйна? Същите тези небогати отрудени украинци, които нямат лексуси и бмвета. Те са напълно елементарни хора, само че стоят там и отбраняват родината си, борят се за себе си, за фамилиите си, за свободата си. Воюват както могат. Някои водят война с лопати, тъй като нямат друго. Жени се хвърлят пред танковете. Това е истината. А олигарските синчета, които имат премного пари и подлежат на готовност, бягат през границата на скъпите си коли. Как става. Ами заплащат на украинските граничари по 3 до 5 хиляди $ на човек. Представяте ли си какъв бизнес се върти на границата сега.

Тъй че кому война, кому родна майка.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР