Синът на земеделския министър Румен Порожанов - Антоан Порожанов е

...
Синът на земеделския министър Румен Порожанов - Антоан Порожанов е
Коментари Харесай

Намесиха сина на Румен Порожанов в одита за къщите за гости

Синът на земеделския министър Румен Порожанов - Антоан Порожанов е бил инспектор в компанията " Делойт ". Това се случва през 2014 година, когато България рискуваше да изгуби 1,65 милиарда евро по Програмата за развиване на селските региони (ПРСР) поради неналичието на Сертифициращ орган, осведоми " Биволъ. "
Тогава три публични поръчки по желание на инспектор, стартирани от някогашния аграрни министър Димитър Греков, бяха обявявани за незаконосъобразни. Тогавашният длъжностен министър на земеделието Васил Грудев организира процедурата по директно договаряне, в резултат на която за инспектор бе определен " Делойт. " За одитирането на директните заплащания и ПРСР " Делойт " получи от държавния бюджет над половин милион лв.. По същото време Антоан Порожанов е инспектор в същата компания, където е почнал работа през 2012 година, прецизират още от " Биволъ. "
От там допълват, че не е известно отчетът на “Делойт”, показан на Европейската комисия през 2015 година, да съдържа данни за солидни нарушавания в ПРСР.
Впоследствие професионалната кариера на младия Порожанов се развива в региона на земеделието, посредством консултантски компании, които съветват бенефициенти от Фонд “Земеделие”. Заради евентуалния спор на ползи в КПКОНПИ е подаден сигнал, осведоми още Биволъ. Той завършва с мъдрото умозаключение, че Антоан Порожанов е наследник на татко си, само че няма нищо неправилно в това той да съветва и одитира стратегиите, които татко му ръководи, разпределяйки милиарди.
В изявление за bTV Румен Порожанов съобщи, че това " следващата операция. "
" Той в никакъв случай и по никакъв метод не разпределян в одитния екип на " Делойт ", който е проверявал Държавна фирма " Земеделие ". " Делойт " е международна компания, която ревизира банки, компании. Синът ми няма нищо общо с компании, които се занимават с консултантска активност за приемане на средства по аграрни европейски стратегии. Може да взе участие в консултирането по други планове и стратегии, само че изрично не и по аграрни. Не му се греша в бизнеса ", сподели още Порожанов.
Относно абсурда с къщата за посетители с присъединяване на зам.-изпълнителния шеф на Държавен фонд „ Земеделие “ Иванка Багдатова-Мизова земеделският министър съобщи, че " сега се правят много инспекции от много органи. Така получих информация за мобилния телефон на госпожа Мизова. Тя работи над 20 години в Държавна фирма " Земеделие ". Аз незабавно я извиках и тя изясни, че на положителни начала е направила уеб страницата на къщата. Не желая да влизам в детайлности, тъй като тече инспекция. Сигналът е от 30 и аз допустимо най-бързо ще назнача инспекция, с цел да забележим има ли спор на ползи. "
" Програмата е от 2008 година. Там ясно е казано, че обитаеми места с всеобщ туризъм не могат да бъдат финансирани. Пак споделям, че не желая да влизам в детайлности. Трябва да приключат всички инспекции. С госпожа Мизова разговарях още на 30 април. По нейни данни не са я търсили на този телефон. Тя изясни, че преди време е помогнала за уеб страницата, оставила е телефона си и е не запомнила. Най-нормално е, когато стартираха инспекциите преди близо месец към този момент, някой да се сети и да отстрани телефона. Между другото, това се случи още на 30 април по здрач. Аз желаех оставката ѝ ", добави още Порожанов.
" Появиха се много спекулации по тематиката, че аз също съм бил отпред на Държавна фирма " Земеделие ". При двата случая, когато са договаряни средства по тази стратегия, аз не съм бил във фонда. 2015 година започнахме инспекции и установихме нередности - спор на ползи, разпределяне на средства за кемпери. Всички тези заплащания са спрени. Основният проблем с къщите за посетители е, че те не се употребяват по предопределение. Не съм договарял къщи за посетители. 2015-2016 година са разплатени последните къщи за посетители. Те са контрактувани през 2014 година, когато аз не съм бил в Държавна фирма " Земеделие ". 2016 година качихме всички къщи за посетители на на уеб страницата на фонда. За къщата на Александър Манолев не сме имали сигнали. Тогава са осъществени над 120 инспекции. Подали сме над 500 сигнала до прокуратурата. Александър Манолев изплува на повърхността в последните дни, само че за него в никакъв случай не е имало информация, че е притежател на къща за посетители. Никога не сме получавали и сигнали за нередности за тази къща ", сподели още министърът на земеделието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР