Синът на загиналия на 9 юни т. г. пилот Валентин

...
Синът на загиналия на 9 юни т. г. пилот Валентин
Коментари Харесай

Синът на загиналия пилот Валентин Терзиев съди авиобаза Граф Игнатиево за 70 000 лв.

Синът на починалия на 9 юни т. година водач Валентин Терзиев – 12-годишният Александър, съди авиобаза Граф Игнатиево за положен, само че неплатен на татко му ексклузивен труд. Става дума за 2967 спомагателни работни часа за времето от 26 май 2010-а до 9 юни 2021 година, за които летецът не е бил обезщетен с отмора. Така синът му упорства за обезщетение от 70 000 лева
Молбата е подадена до Пловдивския областен съд на 28 юли т. година посредством майката на Александър Димитрина Попова, тъй като той е невръстен. Със свое определение от 23 септември т. година Окръжният съд постановява, че се касае не за един, а за голям брой искове, защото интервалът на неплатения ексклузивен труд е дълъг, и препраща делото по подсъдност на Асеновградския областен съд.
Александър Терзиев апелира и през вчерашния ден Апелативният съд в Пловдив се произнася, че искът не е за помесечно дължими суми, а за общо обезщетение, несъмнено все още на преустановяване на служебното правно отношение на починалия водач. Така със случая би трябвало да се заеме Пловдивския областен съд, тъй като определението на Апелативния е дефинитивно.
Според близки до фамилията момчето тежко понася загубата на татко си. На погребението трикольорът, който покриваше саркофага, беше прегънат с боен обред и връчен на Александър.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР