Синът на Йосиф Йосифов – Йоско Костинбродския – Иван е

...
Синът на Йосиф Йосифов – Йоско Костинбродския – Иван е
Коментари Харесай

Синът на Йоско подготвял убийства на магистрати и полицаи 


Синът на Йосиф Йосифов – Йоско Костинбродския – Иван е арестуван за присъединяване в незаконна група възнамерявала набези и убийства против магистрати и служители на реда. Това стана ясно от ръководителят на Специализирана прокуратура Иван Гешев в отговор на журналистически въпрос по време на брифиг. В изказването присъединяване взеха и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов, шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов осведоми frognews.bg

Гешев изясни, че Иван Йосифов на процедура е имал управителни функционалности в бандата, само че още не е ясно какво обвиняване тъкмо му е повдигнато.
Двама прокурори от спецпрокуратурата и няколко служители на реда са били в листата на групата. По думите на Гешев тези чиновници били в листата на нарушителите, тъй като си вършели съзнателно работата и не приемали подкупи, уточни шефът на спецпрокуратурата.

Магистратите водили други каузи против участници в незаконната група. Групата се състои от 17 души, 10 от тях са арестувани, на другите седем е повдигнато обвиняване. Четирима се оповестени за общонационално търсене. Групата е хваната на връх Шипка.

Групата главно се е занимавала с разпространяване на наркотични субстанции и нападателно разширение на територии и дилърска мрежа, осведоми Гешов. По думите му бандитите са принуждавали малолетни малолетните да продават опиати. Спецпроуратурата взаимно с ГДБОП следили групата от няколко месеца.

За прокуратурата групата не е изненада. Това значело, че си правят добре работата, подчертава Гешев. Явно това към този момент основава сериозен проблем за някой от тези нарушители, уточни той. „Ще продължим да работим интензивно в тази посока и няма да позволим напън върху чиновници и магистрати“, безапелационен е шефът на обвиняването. Това, което демонстрират такива случаи е, че ние си вършим качествено работата. Това е риск на специалността, изясни Иван Гешев.

Един от хванатите нарушителите е обвинен по делото за опит за ликвидиране на пребития шеф на клиниката по ортопедия и травматология в Окръжна болница проф. Стефан Станчев. „Няма да допуснем и ще вземем безусловно всички ограничения, с цел да защитим всеки един чиновник и магистрат“, това увери основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.

Той благодари за денонощния труд на екипите, заловили групата. Няма да допуснем насилствени дейности против сътрудници, които съзнателно си правят работата, безапелационен е той. Маринов даде обещание по-добра защита на правосъдните здания. Мерки ще се взимат и за отбрана на очевидци, увери главсекът на Министерство на вътрешните работи.

Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов заяви, че бандата е в полезрението на управляващите от средата на предходната година. В ГДБОП получили информация, че в два столични квартала почнали нападателни дейности против дилъри, работещи за други мрежи, с цел да бъдат принудени да се включат в бандата на сина на Йоско.

Спиридонов е удовлетворен, че дирекцията получава информация за идни дейности. Припомняме, през май 2017 година ГДПОП разруши 12-членна проведена незаконна група за наркотрафик и нанасяне на телесни повреди против възнаграждение. Членовете й гравитирали към футболна агитка на софийски тим. Четирима от тях се укриват. Те бяха посочени като виновни за побоя над проф. Станчев и убийството на служителя от пандиза Янко Янев.

Участници в групата са причинители на побоя над проф. Стефан Станчев през април 2016 година, при който докторът загуби едното си око. Доказателствата сочат също, че групата стои зад убийството на надзирателя в Софийския затвор Янко Янев на 26 декември 2016 година 48-годишният основен надзорник в Софийския централен затвор беше атакуван пред дома на татко му в столичния кв. „Разсадника“ на 26 декември 2016 година
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР