Синът на Уорън Бъфет навършва 19 години през 1977 г.

...
Синът на Уорън Бъфет навършва 19 години през 1977 г.
Коментари Харесай

Той стана на 19 и подаръкът от баща му бе 90 000 долара

Синът на Уорън Бъфет навършва 19 години през 1977 година Питър получава превъзходен подарък – пари от продажбата на фермата на дядо му, с които Бъфет-старши към този момент е купил акции от неговата лична компания Berkshire Hathaway.

„ Бе ми казано, че не мога да чакам повече “, споделя Питър Бъфет в своята автобиография. Трите деца на Бъфет получават обилни пари за благотворителни цели, само че тези 90 000 $ са единствените, предоставени на Питър за персонално прилагане, споделя той в изявление за NPR.

И по този начин – какво прави младеж с толкоз доста пари. Купува си кола или жилище с панорама към океана? Пътува из света?

Най-малкото дете на Уорън Бъфет обаче избира друг път. Вече имах наблюдения върху Сюзън и Хауърт (бел. ред. другите две деца на Бъфет), които много бързо похарчиха огромна част от техните средства. Не желаех да действам по този метод, споделя Питър.

По това време той към този момент е решил, че ще следва фантазията си – да стане музикант. Той продава акциите си и употребява парите, „ с цел да си купи време, в което да реши по какъв начин тъкмо да реализира фантазията си “.

Първото му решение е да напусне Станфорд, където учи по това време.

Питър прави бюджет и взема решение да се реалокира в Сан Франциско, където живее „ много непретенциозно “ в дребен апартамент. Той си спомня, че единствените му по-големи разноски са свързани с звукозаписното му съоръжение.

Там той работи върху своето рационализиране, както като продуцент, по този начин и като пианист.

Успехът на Питър Бъфет обаче не идва от контактите на татко му. Един ден той миел остарялата си кола, когато при него се отбил комшия, който го попитал какво работи, с цел да си изкарва прехраната “.

Отговорих му, че съм композитор, спомня си Питър в своята книга. Съседът ме срещна със своя шурей, който работеше като аниматор и се нуждаеше от рекламни мелодии за музикален канал. Този канал през 80-те години е именуван постоянно „ културен феномен “, а неговото име е MTV.

Днес, на 62-годишна възраст, Питър към този момент има издадени няколко албума, а също така работи и по музиката на кино лентата „ Танцуващият с вълци “, където Кевин Костнър извършва основната роля.

Поглеждайки обратно във времето, Питър споделя, че е можел да избере и различен път – да приключи лицей и да стартира работа в компанията на татко му, което би му осигурило прилични приходи. По този метод, той можел да остави своето завещание непокътнато.

Справка на CNBC сочи, че 90 хиляди $ в акции на Berkshire Hathaway през 1977 година, през днешния ден биха се равнявали на 200 млн. $, което прави рентабилност от 250 000%.

„ Не направих този избор и не скърбя “, написа Питър. Използвах наследството си, с цел да си купя нещо, което е по-ценно от парите. Купих си време. А това време ми разреши да съумея в това, което обичам да върша.

Явно Питър е усвоил добре един от главните уроци на Уорън Бъфет, съгласно който „ човек би трябвало да се занимава с неща, който са му забавни и поради които ще става на драго сърце от леглото всяка заран.

„ Осъзнавам, че тези пари, които получих от наследството ми бяха като подарък и по-скоро привилегия “. Без тези пари, нямаше да мога да прекарам хиляди часове с музикалното му съоръжение, с цел да реализира фантазиите си, споделя още Питър Бъфет.

Бившата брачна половинка на Питър също си спомня, че Уорън Бъфет е подарявал по 10 000 $ в акции за Коледа. Мери споделя още, че тя купувала спомагателни количества от дарените акции, „ тъй като знаех, че ще нарастнат “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР