Синът на топкриминалиста Ботьо Ботев - Божидар загина месец след

...
Синът на топкриминалиста Ботьо Ботев - Божидар загина месец след
Коментари Харесай

Сензация в БЛИЦ! Мъжът, возил сина на Ботьо Ботев, разкри цялата истина за касапницата край Железница! Разказът му от първо лице е потресаващ!

Синът на топкриминалиста Ботьо Ботев - Божидар почина месец след жестока злополука край софийското село Железница на 18 юни. Днес пред медията ни проговаря неговия другар Владимир Мичев, който е карам джипа " Сузуки ", в който с над 150 км/ч се е врязал 28-годишният Кристиян Зафиров. Разказът му е поразителен.

- Г-н Мичев, какво се случи на 18 юни, когато пътувахте дружно с Божидар Ботев?
- С Божидар отивахме да създадем една дивечова равнища в село Ярековица. Искахме да сложим малко царевица в хранилките на животните, защото имахме свободно време.

Взехме джипа " Сузуки " на един мой сътрудник. Качихме се горе, сипахме царевица и тръгнахме да се прибираме. Ръмеше лек дъжд и карахме супер постепенно с към 40 км/ч.

Излизаме на правата преди село Железница, където е отбивката за Плана. Продължихме и на 30 метра след отбивката за Плана. Тогава видях против мен да кара " Хонда Сивик ". Движеше се с над 100 км/ч. Летеше внезапно против нас!

През това време Дари (Божидар Ботев) си беше пуснал на телефона мач от международното и следеше резултата.

Аз съумях единствено да кажа: " Какво прави тоя? ". Излязох вдясно на пътя, на банкета, с цел да избегна удара. Зад нас имаше бетонна канавка, която е доста дълбока.



След злополуката Владимир Мичев е претърпял две комплицирани интервенции и е изгубил близо 15 кг от тежестта си

- Какво се случи по-късно?
- Спрях пред канавката.

В първия миг помислих, че този, който лети против мен или се е загледал в GSM или в радиото на колата си. Очаквах, че откакто освободя моето платно ще се разминем или ще се ожулим.

Но той се заби с цялостна газ в нас. Имаше доста очевидци на обстановката, който споделиха, че след удара нашият джип се е вдигнал един метър и половина във въздуха. Сузукито се завъртя и падна до канавката.

- Успяхте ли да излезете от Сузукито?
- Не. Ние бяхме вързани с коланите. От удара тялото на Божидар отиде сред двете седалки, подпря се на мен, а главата му увисна.

Започнах да крещя: " Дари, Дари, Дари ". След към 5 секунди той се освести и ми вика: " Как си? ". Казах му, че ме боли кръста и той сподели, че също доста го боли кръста.

Каза ми, че го болят ръцете и че те са му счупени.

Сигурно на 20 секунда от злополуката при нас се струпаха доста хора и ни попитаха дали да ни вадят от джипа. Аз им споделих да извикат кола за спешна помощ.

Първо пристигна патрулка и служителите на реда ни записаха данните. После пристигна пожарна и пожарникарите започнаха да режат ламарините на сузукито. Срязаха вратата откъм Дари и го извадиха.

Първата кола за спешна помощ го откара в Окръжна болница. След това ме извадиха мен и също ме закараха в болничното заведение. В Окръжна болница попаднахме на неповторим екип доктори. Уникални доктори. Повечето от тях са работили преди този момент в травматологията на " Пирогов ".

Това са докторите Асьо, Нешев, Милев, Николаков, който е превъзходен експерт от Реанимацията и Станоевски. Страхотни експерти, които доста се грижиха за нас. Благодаря им от сърце!

След това пристигнаха служителите на реда в болничното заведение и ми взеха кръвна проба за алкохол. След това лекарите ни срязаха облеклата, с цел да ни обработят раните.

Само 30 минути по-късно в болничната стая пристигнаха трима служители на реда. Единият от служителите на реда ми сподели, че би трябвало да направи и проба с дрегер. Обясних му, че към този момент са ми взели кръвна проба, а той сподели, че в случай че желая единствено кръвна проба, би трябвало да си я платя.




Хондата Сивик, с която Кристиян Зафиров се е забил в сузукито, в което се е возил Божидар Ботев

После ми сподели да надуя дрегера. Проверката сподели 0.00. Полицаят обърна тестът към сътрудниците си и към лекарите, с цел да видят и те, че не съм използвал алкохол.

Тогава попитах по какъв начин е момчето, което ни блъсна. И знаеш ли какво ми сподели?

- Не.
- Каза ми, че момчето е тръгнало да се самоубива. В следствие разбрах, че това му е вторият опит за самоубийство.

След това с Дари ни вкараха в Травматологията на Окръжна болница и се стартира с интервенциите.

Това е цялата истина за злополуката!

Ивайло КРАЧУНОВ

Владимир Мичев даде на медията ни и фотоси от персоналния си списък с Божидар Ботев, който е дълготодишен чиновник на отдел " Контратерор " в ГДБОП.

Божидар Ботев има огромна заслуга за разтрошаване на бандата за отвличания и убийства " Наглите " и за откриване на атентата на летище " Бургас ", в който починаха 8 души.

Божидар се е употребил с доверието и обична на своето семейство, сътрудници и другари. Доказателство за това са и 700-те души, които го изпратиха до последния му дом.

Божидар ще продължава да живее с четирите си деца, които остават след него. Трима сина и една щерка.

БЛИЦ изрича най-искрените си съболезнования към всички, които са обичали Божидар Ботев.





Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР