Синът на шефа на русенския КАТ Михаил Манов - Мануел,

...
Синът на шефа на русенския КАТ Михаил Манов - Мануел,
Коментари Харесай

ГДБОП закопчали и сина на шефа на КАТ в Русе при спецакцията

Синът на шефа на русенския КАТ Михаил Манов - Мануел, е измежду арестуваните при вчерашната акция в Русе на ГДБОП и спецпрокуратурата против заведения и заложна къща на брата на депутата от Българска социалистическа партия Георги Стоилов - Илия , оповестява БиТиВи, базирайки се на свои източници.

 Спецчасти нахлуха в заведения и заложна къща на брата на Българска социалистическа партия народен представител Обновена
Спецчасти нахлуха в заведения и заложна къща на брата на Българска социалистическа партия народен представител

Русенският народен представител Георги Стоилов

Вчера за 24 часа бяха арестувани няколко души, включително Илия Стоилов .

От Министерство на вътрешните работи прецизират, че 8-членна проведена незаконна група е арестувана при интервенцията в Русе. Според първичните данни групата е работила от 2015 година, главно се е занимавала с изнудване .

Установено е, че на 30 март 2015 година, петима участници в незаконната скица, измежду които и жена, са отвлекли чиновник на компания на ръководителя на групата, подозиран за кражба . След опасност и потребление на мощ той е бил заставен да поеме имуществено обвързване , като подпише запис на заповед на стойност 100 хиляди лв..



Разпитани са 15 лица, осъществени са 21 разпознавания, претърсвания на заложна къща, нощен клуб, жилища, офиси и коли, шест персонални обиска. Открити и конфискувани са 4 железни палки, три револвера - газов, военен и модифициран револвер от газов в военен, електрошокова палка, 107 патрона, 2 ножа и артилерийски гръм.

След 24-часовото задържане, на осемте участници в групата са повдигнати обвинявания и мярката им за задържане е удължена до 72 часа. Седем от тях са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група, за държане на огнестрелно оръжие и муниции са повдигнати обособени обвинявания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР