Синът на родната легенда в борбата Армен Назарян - Едмонд,

...
Синът на родната легенда в борбата Армен Назарян - Едмонд,
Коментари Харесай

Едмонд Назарян с амбиция за злато от Младежката олимпиада в Буенос Айрес

Синът на родната легенда в битката Армен Назарян - Едмонд, съобщи, че ще отиде на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес идващия месец с упоритостта да завоюва златен орден. Едмонд, който тази година стана европейски и балкански първенец при кадетите, както и бронзов медалист от Световното състезание в Хърватия, ще замине за столицата на Аржентина на 2-ри октомври, а Игрите ще продължат от 6-ти до 18-ти, съобщи кореспондент на БГНЕС.

" Аз мисля, че Едмонд ще се показа почтено, тъй като той се е борил с съперници на Световното и на Европейското. Тук-там има малко неточности, които в лагерите се потруди да се изчистят. Наближава Олимпиадата, остават 22 дни. Той ще замине на втори октомври. Подготовката върви в Самоков, има сътрудници, и тежки, и леки. Аз съм му споделил, че би трябвало да има богат боеприпас от хватки, с цел да може да тръгне и без да стопира да води война за златен орден ", разяснява през днешния ден олимпийският първенец Армен Назарян на конференция в Пресклуб България.

" Аз постоянно потеглям на съревнование, за да победя и каквото стане. Давам всичко от себе си да изляза като победител от тепиха и да печеля златото, което е най-важното за мен. Подготовката за Олимпиадата върви хубаво към този момент, всичко върви, както сме го възнамерявали. Каквото стане - стане, само че другояче тръгваме, с цел да стана олимпийски първенец. Преди да изляза за среща, за борба, татко ми ме приготвя, дава ми последни препоръки, най-важни и скъпи препоръки, с които аз още повече групирам мощ и потеглям за мощна борба до дъно ", показа самият Едмонд.

Армен посочи, че най-важното, на което учи младите борци, е в никакъв случай да не се отхвърлят и да се борят до дъно. " Точно за младежи и юноши, от там би трябвало да тръгне да не се опасяват, да се борят самоуверено, да вършат всичките си хватки, да не се тормозят. Ако има леки неточности, да се оправят, без да падат туш. Ако да вземем за пример изостават с две точки, до последно да се борят, да не се тормозят, че изостават с две точки. На него постоянно му споделям душевен да се приготви, да вземе колкото може повече благоприятни условия да направи механически туш или туш, да може и да не си хаби силата за една среща, да може допустимо най-бързо да свърши. Най-важният съвет - в никакъв случай не съм казвал на играч да излиза единствено да стои и да блокира. Правиш една офанзива - втората незабавно. Взимаш точка, до осем точки да стигнеш, колкото се може по-бързо, да си пазиш силите за идващите мачове ", сподели той. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР