Синът на принц Уилям и Кейт Мидълтън, 8-годишният принц Джордж,

Синът на принц Уилям и Кейт Мидълтън, 8-годишният принц Джордж, ...

Дали синът на принц Уилям и Кейт Мидълтън някога ще стане крал?


Синът на принц Уилям и Кейт Мидълтън, 8-годишният принц Джордж, е трети по ред за британския трон. Родителите вече подготвят младия наследник за трудното и отговорно бъдеще.
Според британската писателка Хилари Мантел обаче правнукът на Елизабет II не е предопределен да се възкачи на трона.

Експертът се усъмни в бъдещето на монархията и предположи, че тя като институция просто ще престане да съществува. Както отбеляза Хилари, никой не може да се справи по-добре със своите задължения от принц Чарлз. В същото време Мантел е сигурна, че дните на царуване на кралското семейство са преброени, тъй като „те действат на границата на силите си“.
Хилари подчерта, че британската монархия никога няма да бъде същата. „Много е трудно да се мисли какво е инвестирано в концепцията за монархия, когато в съвременния свят хората се възприемат само като знаменитости“, каза тя пред The Times.
Тази пролет кралица Елизабет II навърши 95 години, от които 69 години заема трона. И въпреки че може да изглежда, че Нейно Величество е в отлична форма, възрастта взема своето и сега кралицата постепенно намалява обхвата на своите задължения.
Първият на линия на трона беше и остава принц Чарлз от Уелс, в момента най-дълголетният наследник в британската история. Вероятността той да отстъпи короната на Уилям е изключително малка. Кралските експерти отдават това на факта, че непрекъснатата линия на наследяване е от изключително значение за британската монархия.

Чарлз обаче не пренебрегва мнението на сина си за бъдещето на кралското семейство. Вътрешните хора казват, че те са много съгласни помежду си и действат като „едно цяло“. В момента е известно по-специално, че принцът на Уелс планира да укрепи йерархията сред многобройните роднини на короната. Това вероятно ще доведе до маргинализация на далечни членове на кралското семейство.

Източник: tialoto.bg