Синът на пловдивчанката Красимира Рой, който бе убит заедно с

...
Синът на пловдивчанката Красимира Рой, който бе убит заедно с
Коментари Харесай

Синът на убитата в Канада Красимира бил спортна звезда

Синът на пловдивчанката Красимира Рой, който бе погубен дружно с майка си и сестра си в Канада, е бил звезда в хокейния тим в учебното заведение си, написа " Марица ".

Вчера вечерта съучениците му от тима са приели новините на хокейната пързалка, където да могат да изразходват страстите и сълзите си, съобщи пред metronews.ca мениджърът Ник Славсън.

" Рой бе в нашата система още от седемгодишна възраст ", сподели Славсън.

" Той е повече от хокей състезател, той е част от фамилията ни. Рой беше " безграничен " на леда и обичан от съотборниците си ”, добави той.

През годините, в  които момчето е играло за тях, Славсън опознал и фамилията. Красимира, двете й дъщери и бащата на Рой са " огромно семейство за поддръжка " - освен един на различен. Славсън удостовери, че оживялата щерка е била с татко си в четвъртък.

Междувременно стотици мнения бяха оповестени от други младежи под фотосите на Рой в Instagram. Фил Сантомеро, заместник-директор на Crestwood Preparatory College, където Рой учи в последната година и половина, съобщи, че е " положително и неприятно ", че техните възпитаници са във почивка през март.

Това им даде време да обработят новините. Но учениците търсят поддръжка от своите връстници, с цел да съумеят да се оправят. Когато часовете се възобновят на 26 март, Сантомеро съобщи, че учебното заведение ще притегли съветници, които да оказват помощ със загубата и възнамерява да се проведете бдение в учебното заведение.

" Той беше превъзходен млад мъж. Винаги имаше усмивка на лицето му ", сподели той. " Той се интегрираше толкоз елементарно в учебното заведение, когато се причисли към нас през септември предходната година. " Други фамилии на възпитаници протягат ръка и питат с какво могат да оказват помощ.

Председателят на екипа на „ Дон Милс Флайърс ” Питър Макнис съобщи, че гибелта на Рой е " голяма загуба " за Флайърите, които са във финалите на града, с цел да показват региона в регионалното състезание.

Това е сложен миг за играчите на тима, родителите, личния състав - той беше ужасно дете, сподели Макнис пред канадската преса. - А приятелите му в тима са на 14 или на 15 години, по какъв начин да се оправят с това?

Макнис съобщи, че младежът е бил най-хубавият състезател, който е имал огромни вероятности в пилотния план на Онтарио за идната година. " Той беше първокласен състезател, той беше безусловно най-хубавият вратар на тима в продължение на няколко години ", сподели той, като добави, че съветниците за справяне със скръбта са почнали работа с тима в сряда вечер.

Макнис съобщи, че Флаерите би трябвало да играят в петък, само че тимът е изискал да се отсрочи мачът, защото играчите се оправят със загубата на съотборника си.

Екипът възнамерява да направи нещо в достойнството на Пейчиновски, сподели Макнис, само че детайлностите ще бъдат прегледани по-късно.

Новините за нещастието започнаха, когато полицията в Дърам беше извикана в региона на дома на Пейчиновски към 11 часа сутринта в четвъртък. Жената, която отишла да ревизира какво става с Красимира, се натъкнала на мъж, който не й давал да влезе в къщата, а по-късно избягал.

Полицията е разкрила транспортното средство, с което обвиненият е избягал, няколко часа по-късно. По-късно същата вечер полицията арестува индивида без случай в резиденция в Ошава.

Точната причина за гибелта към момента е незнайна, само че са планувани постмортами. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР