Синът на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън - Хънтър

...
Синът на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън - Хънтър
Коментари Харесай

Синът на Джо Байдън съобщи, че е разследван за данъчни проблеми

Синът на новоизбрания президент на Съединени американски щати Джо Байдън - Хънтър Байдън, заяви, че прокуратурата на щата Делауер проверява данъчните му каузи.

" Гледам доста съществено на това, само че съм убеден, че професионална и справедлива инспекция на тези въпроси ще покаже, че съм работел законно и уместно, в това число с професионални данъчни съветници ", се споделя в изказване на Хънтър Байдън, представено от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Той сподели, че е научил за следствието във вторник, когато прокурори са уведомили юриста му.

Нито той, нито прокурорът Дейвид Вайс разкриха детайлности за следствието, което е било с месеци " спящо ", с цел да не бъде упрекната прокуратурата, че се пробва да въздейства върху предизборната акция.

Според СNN следствието обгръща редица финансови въпроси, в това число дали Хънтър Байдън и съдружниците му са нарушили закони за данъчното облагане и против прането на пари в бизнес връзките си с други страни, основно с Китай.

Според два осведомени източника следствието е почнало през 2018 година, преди Уилям Бар да стане министър на правораздаването на Съединени американски щати.

СNBC пък цитира обществени документи, че Хънтър Байдън и някогашната му брачна половинка са били обект на запор на стойност над 100 000 $ от страна на данъчните управляващи за неплатени отговорности към бюджета, настрана самият Байдън-младши е имал такива запори на обща стойност над $450 000 през 2017 и 2018 година Телевизията напомня, че той дълго се е борил със взаимозависимост от опиати и че е постигнал със съглашение да заплаща необявени обществено прехрана и здравна застраховка на дете от Арканзас, чиято майка твърди, че той му е татко.

Според в. " Политико ", представен от ТАСС, Хънтър Байдън е разследван и от отдела на Южния окръг на Ню Йорк, който се занимава с измами с скъпи бумаги.

В края на 2019 и началото тази година американският Конгрес водѝ развой за премахване на настоящия президент Доналд Тръмп от служба, като обвиняването против него беше, че упражнявал напън против Украйна да стартира следствие за корупция против Хънтър Байдън, който е бил член на управлението на украинска енергийна компания.

Джо Байдън имаше още един наследник - Бо Байдън, който умря през 2015 година Той беше основен прокурор на Делауеър.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР