Синът на началника на КАТ-Русе е сред задържаните при акцията

...
Синът на началника на КАТ-Русе е сред задържаните при акцията
Коментари Харесай

Арнаудова: Има и жена сред арестуваните в Русе, обвинена е за отвличане

Синът на началника на КАТ-Русе е измежду арестуваните при акцията в дунавския град, като е упрекнат за присъединяване в проведената незаконна група, събщи за русенски публицисти заяви представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова. Организатор на групата е Илия - брат на русенския депутат от Българска социалистическа партия Георги Стоилов.

На осем души - седем мъже и жена, са били повдигнати обвинявания след вчерашната акция на чиновници на ГДБОП в Русе, ръководена от Специализираната прокуратура, като мярката се гледа от 13 часа в неделя в София, като Специализираната прокуратура желае от съда осемте души да бъдат арестувани за непрекъснато в ареста. Седмината мъже са упрекнати за проведена незаконна група, като единият е началник, а останалите са съучастници. Тя е работила от началото на 2015 година до задържането й през този уикенд на територията на Русе. Осъществявала е главно закононарушението " изнудване ". Има повдигнати обвинявания и за така наречен " вторични закононарушения ", като на четири от лицата, в това число и на дамата, са повдигнати обвинявания за похищение, осъществено на 30 март 2015 година, и изнудванe. Жертвата е бил чиновник на компанията на уредника на групата. Той бил обвинен в осъществяване на кражба, като със мощ и опасност е заставен да поеме имуществено обвързване - да подпише запис на заповед на стойност 100 000 лв.. Обвинение за държане на огнестрелни оръжия и муниции е повдигнато на още един участник от групата.

По време на акцията в Русе са били разпитани 15 души, двама от които с загадка идентичност. Извършени са общо 15 претърсвания в заложна къща, нощен клуб, жилища, офиси и коли, както и шест персонални обиска. Открити са четири железни палки, три револвера, от които военен, газов и един модифициран от газов в военен, електрошокова палка, 107 патрона, два ножа и артилерийски гръм, представляващ 400 грама тротил, както и 2000 евро - средства, добити от проведената незаконна група. Разследването продължава, както и събирането на доказателства. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР