Синът на мексиканския наркобарон Хоакин Ел Чапо“ Гусман, който беше

...
Синът на мексиканския наркобарон Хоакин Ел Чапо“ Гусман, който беше
Коментари Харесай

Мексико екстрадира сина на „Ел Чапо“ в САЩ

Синът на мексиканския наркобарон Хоакин „ Ел Чапо “ Гусман, който беше задържан след кървава престрелка с мексиканските управляващи по-рано тази година, беше екстрадиран в Чикаго, с цел да му бъдат повдигнати огромни обвинявания за трафик на опиати, предадоха международните организации. 

Овидио Гузман е обвинен, че управлява, дружно с брат си, мощния наркокартел Синалоа, учреден от татко му.

Овидио също е упрекнат, че е поръчал убийството на артист, който отказал да взе участие на сватбата му, предава Би Би Си. Той беше задържан през януари в северния мексикански щат Синалоа и от този момент е в ареста.

„ Това деяние е най-новата стъпка в напъните на Министерството на правораздаването да нападна всеки аспект от интервенциите на картела “, сподели основният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд в изказване по отношение на екстрадицията.

Овидио Гузман е едно от четирите деца, които Ел Чапо има по време на връзката си с Гризелда Лопес през 80-те и 90-те години. Той е прочут също като " Ел Ратон " (Мишката) и беше задържан отвън град Кулиакан след шестмесечна интервенция по наблюдаване. Двадесет и девет души починаха в последвалата престрелка. 



 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР