Синът на легендата Михаел Шумахер - Мик, е подписал договор

...
Синът на легендата Михаел Шумахер - Мик, е подписал договор
Коментари Харесай

Невероятно: Шумахер подписа с Ferrari

Синът на легендата Михаел Шумахер - Мик, е подписал контракт с Ferrari и ще влезе в академията за млади водачи на Скудерията. Новината оповестиха от тима, като подчертаха, че макар страстите, свързващи семейство Шумахер с " Ферари ", изборът им е бил съдбоносен извънредно от пилотските качества на 19-годишния играч, написа Sportlive.bg.

" Познавам Мик от самото му раждане и това е доста прочувствен миг. Целият тим, цялото управление сме щастливи да забележим Шумахер-младши във Ферари. Избрахме го поради гения, само че и поради професионалните и човешките му качества. Той е придобил положителни спортни умения, макар юношеската си възраст ", съобщи шефът на Ферари Матиа Биното, представен от формалния уебсайт на тима.

Синът на Шумахер във Формула 3 този сезон
Синът на Шумахер във Формула 3 този сезон
Синът на седемкратният международен първенец Михаел Шумахер - Мик, би трябвало да дебютира във Формула 3 през 2016 година. Той ще се състезава за Prema Po...

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
" Много съм благополучен, че Ферари подписаха контракт с мен и моето бъдеще в моторните спортове ще протече в алено. Ще стана част от академията на Ферари и целия екип. Това е още една стъпка в вярната посока в развиването на кариерата ми. Бъдете сигурни, че ще направя всичко, с цел да извлека максимума от опцията, която ще ми разреши да реализира задачата си - да вземам участие във Формула 1 ", разяснява самият водач.

" Повече от явно е, че от раждането ми Ферари заема значимо място в моето сърце. Така че аз съм благополучен от тази опция и в персонален проект. Към момента желая да благодаря на фамилията, приятелите ми и всички, които ме подкрепяха, което ми разреши да стигна до тази точка в кариерата си ", добави Шумахер-младши.

Очаква се през 2019 година младият Шумахер да се състезава във Формула 2, а в академията на Ferrari ще има опция да работи на симулатора, и най-важното – да направи два теста с автомобил на отбора от Формула 1. През предишния сезон младокът стана първенец във Формула 3.

Междувременно неотдавна неговият татко Михаел отпразнува 50-годишен празник.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР