Синът на кмета на община Панагюрище Никола Белишки-Иван е бил

...
Синът на кмета на община Панагюрище Никола Белишки-Иван е бил
Коментари Харесай

Полицаи издевателстват над сина на кмета на Панагюрище |

Синът на кмета на община Панагюрище Никола Белишки-Иван е бил притискан с главата към асфалта от служители на реда от Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Кюстендил и очевидци на бруталното задържане са станали брачната половинка му и нейният дядо.

Това описа пред OFFNews бащата на пострадалия, който е споделил клип в персоналния си профил във Фейсбук. На него се вижда по какъв начин двама мъже-цивилни чиновници на полицията, са бутнали на земята младежа. Единият от тях се обляга с ръце върху главата на арестувания, а другият гледа часовника си - какъв брой време ще издържи притиснат към асфалта.

Случката се е разиграла във вторник, 26 април, в кюстендилското село Ломница, където Иван Белишки бил дружно със брачната половинка си на посетители у нейните баба и дядо.

Двамата тръгнали на разходка в гората, когато са спрени сякаш за инспекция от кола без обозначителни знаци.



Според описа на кмета на Панагюрище, проверяващите били цивилни и не се легитимирали, както изисква законът, а само казали имената си. Не са посочили полицейски значки или карти, възмущава се панагюрският кмет, който твърди, че служителите на реда са работили по неизвестен сигнал. След това тръшнали на асфалта сина му Иван, у който намерили джобен нож.

Семейството ни е подложено на закани от година и половина. Аз също получавам закани за разпра на месинджъра си от някакъв човек от Пазарджик и макар че съм подал сигнал и до „ Вътрешна сигурност “, никой не проверява тези закани, разяснява Белишки.

Той допуска, че синът му Иван е обект на полицейско гонене след случката в столицата, когато възпламени съветското знаме.

По случая в кюстендилското село Ломница има формирано досъдебно произвеждане. Иван Белишки сега е в ареста, защото се е държал нападателно с органите на реда, бяха сбити от Министерство на вътрешните работи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР