Синът на губернатора на Красноярския край, Артьом Ус, арестуван в

...
Синът на губернатора на Красноярския край, Артьом Ус, арестуван в
Коментари Харесай

Издирван от САЩ руски гражданин се появи в Москва

Синът на губернатора на Красноярския край , Артьом Ус, задържан в Италия по искане на Вашингтон, се появи още веднъж в Русия, откакто избяга от домакински арест в Милано.

" Аз съм в Русия! През тези няколко изключително трагични дни имах до себе си мощни и надеждни хора. Искам да им благодаря ", съобщи Артьом Ус пред държавната осведомителна организация РИА Новости.

Ус изчезна в края на март, ден откакто италиански съд утвърди изгонването му в Съединени американски щати.

Италианските управляващи арестуваха Ус на 17 октомври по искане на Вашингтон, който го упрекна, че е продал нелегално американски технологии на съветски оръжейни компании.

" Италианският съд, от който чаках да бъде неутрален, показва очевидни политически пристрастия ", съобщи Ус пред РИА Новости.

Ус е един от петимата руснаци, задържани по искане на Вашингтон за " противозаконни схеми за експорт на мощни " американски военни технологии за Русия.

Както Кремъл, по този начин и татко му Александър Ус осъдиха ареста като " политически ".

Русия също по този начин го включи в листата на търсените лица , с цел да проправи пътя на Москва да изиска изгонването му.

Адвокатът са Ус Алексей Тихомиров съобщи за ТАСС, че неговият подзащитен е в Москва и през днешния ден се е явил непринудено в следствения отдел на съветското Министерство на вътрешните работи. Там е дал подробни отговори на заложените му по същността на делото въпроси.

В резултат на разпита превантивната мярка на Артьом Александрович е изменена на подписка за ненапускане на страната, посочи юристът.

От пресслужбата на губернатора също потвърдиха, че синът на ръководителя на района е в Русия. Засега не е известно по кое време Ус ще се върне в Красноярск.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР