Синът на големия певец Емил Димитров е завел дело срещу

...
Синът на големия певец Емил Димитров е завел дело срещу
Коментари Харесай

Съд за чалга изпълнител заради грозна гавра с Емил Димитров 



Синът на огромния артист Емил Димитров е завел дело против чалга реализатор, изгаврил се с паметта и творчеството на татко му. Емил Димитров-младши е подхванал правосъдни ограничения по случая с превръщането в кючек на емблематичната ария на Димитров „ Моя страна, моя България “, който взриви обществените мрежи и малките екрани в разгара на лятото, написа ретро бг.

Няколко месеца по-късно правосъдният иск на наследника на артиста е към този момент входиран и делото е задвижено. В него Емил-младши претендира за 5000 лв. отплата за нанесени вреди и 15 хиляди лв. обезщетение за авторски права към артиста от Кнежа Кристофър Галовски-Фараона, който, без да получи разрешение от наследника на естрадния ас, употребил безконечния му шлагер и основал кючека „ Моя страна, моя Германия “. Фолкизпълнителят се е ожалил, че се страхувал да не остане с трите си деца и половинката си на улицата поради голямата за приходите му сума, която ще би трябвало да изплати на наследника на именития артист, в случай че Димитров-син завоюва делото.

Колеги на естрадната легенда още през лятото скочиха против Фараона поради гаврата му с неофициалния химн на България. А Емил Димитров-младши още тогава побърза да съобщи, че няма да остави случая без отмъщение. „ Пиша във връзка изникналия „ кавър “ на „ Моя страна, моя България “. Това е неоторизирано прилагане, което нарушава няколко члена на закона. Предприети са съответните ограничения. Благодаря на всички, които алармираха. „ Музикаутор “ също предприе съответните ограничения. Лошото е, че не се сюрпризирам до каква степен стигнахме като общество. Безумно и тъжно. Това е засегнатост за всички, за които България значи нещо “, разяснява тогава абсурда синът на великия артист.

Очаква се двете страни по делото да се сборят в съда напълно скоро, като подсъдимият Кристофър-Фараона щял да показа експертизи, с които да се постарае да потвърди, че неговото произведение било в напълно друг музикален размер и нямало общо с оригинала. В кючека текстът също е изменен. Рефренът е изработен на „ Моя страна, моя Германия. Тук ще си отгледам аз децата “. И още: „ Продадоха я тази страна, ограбиха я. Няма да се връщам аз, децата си ще взема аз в Германия “. А девойки тресат телеса в клип към парчето.

Това не е първата свада към безконечния шлагер от репертоара на незабравимия Емил Димитров. Наследникът на естрадната легенда предходната година възропта и против използването на песента на всевъзможни събития както от Българска социалистическа партия, по този начин и от всевъзможни други политически и неполитически обединения. „ Когато някои протестиращи употребяват песента „ Моя страна, моя България “, дано не не помнят, че песента е на всички българи. А и е редно да се пита. Особено от Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова, които към този момент нямат моралното право даже да загатват тази ария! “, възмути се в персоналния си фейсбук профил Емил Димитров-младши. Конфликтът за „ Моя страна, моя България “ съществува и тлее от години.

Преди време от Столетницата бяха харесали златния шлагер на Емил Димитров за собствен химн, само че не благоволиха да заплатят авторските права и заради тази причина наследникът на естрадната икона не им я беше дал. Тогава като причина се изтъкваше фактът, че синът на Димитров бе част от партийната групировка АБВ, учредена от някогашния водач на Българска социалистическа партия и експрезидент Георги Първанов. Впоследствие той заяви, че е извършил волята на татко си и е дал песента на „ алените “, стискайки си ръцете с тогавашния водач Михаил Миков.

След като Нинова овладяла партията, положителният звук сред сина на непрежалимия артист и управлението на Българска социалистическа партия завършил. Навремето Емил Димитров самичък е изискал да даде песента си „ Моя страна, моя България “ на левицата. „ Не му беше комфортно самичък да го предложи. Баща ми в никакъв случай не е бил обвързван с някакви партийни такъми. Но постоянно е бил доста ляв, в случай че приемем, че лявото е грижата за хората “, разяснява Емил Димитров-младши в свое изявление преди години. Очевидно мнението му се е трансформирало и е натрупал съществени разочарования от актуалната лидерка на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Емил Димитров-младши към този момент няколко пъти е претендент за народен представител, само че от листите на партия МИР.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР