Синът на Джо Байдън Хънтър ще бъде разследван от специален

...
Синът на Джо Байдън Хънтър ще бъде разследван от специален
Коментари Харесай

Специален прокурор ще разследва сина на президента на САЩ Байдън Хънтър

Синът на Джо Байдън Хънтър ще бъде разследван от специфичен консултант с спомагателни пълномощия, е съобщил основният прокурор на Съединени американски щати, пишат The New York Times и Военновъздушни сили .

Мерик Гарланд е разширил пълномощията на Дейвид Вайс, федералния прокурор, който към този момент е повдигнал обвинявания по случая на Хънтър Байдън.

Според The New York Times разширeните пълномощия на прокурора е сигнал, че разследването е достигнало нов етап и основава опция президентските избори през 2024 година да бъдат засенчени от голям брой следствия.

Споразумението за признание на виновност по обвиняванията в данъчни измами и владеене на оръжие против сина на президента на Съединени американски щати се провали по-рано този месец.

Републиканците упорстват за следствие на бизнес делата на Хънтър Байдън.

В изказване в Министерството на правораздаването Гарланд е декларирал, че прави този ход след молба Вайс, написа Военновъздушни сили.

Новото предопределение ще обезпечи на прокурора спомагателни запаси за продължение на следствието и за вероятно покачване на спомагателни обвинявания отвън щата Делауер.

Гарланд е декларирал, че специфичният консултант ще изготви отчет, когато завърши работата си, и че Министерството на правораздаването ще направи допустимо най-голяма част от него обществена.

" Назначаването на Дейвид Вайс ускорява пред американския народ уговорката на министерството както към независимостта, по този начин и към отчетността по изключително чувствителни въпроси ", е подчертал Гарланд на конференция.

Адвокатът на Хънтър Байдън, Крис Кларк, е дал отговор в изказване: " Убедени сме, че когато всички тези маневри приключат, клиентът ми ще бъде оневинен и ще продължи сполучливо живота си. "  Кларк е изтъкнал, че следствието продължава към този момент пет години.

Хънтър Байдън е упрекнат в две данъчни закононарушения за хипотетично неплащане на налози върху приходите през 2017 година и 2018 година - години, в които е спечелил над 1,5 млн. $ ( 2.72 млн. лева.), съгласно прокуратурата в Делауеър.

Срещу него е повдигнато в допълнение обвиняване за закононарушение, за което се твърди, че е имал огнестрелно оръжие, до момента в който е бил привързан към и е употребявал опиати.

По-рано Хънтър Байдън е реализира съглашение с прокурорите да се признае за отговорен по двете обвинявания, с цел да не влезе в пандиза.

Въпреки това съдията от Окръжния съд на Съединени американски щати Мариелен Норейка разтрогна съглашението заради " ексцентричните условия " и " необичайния " темперамент на препоръчаното решение за обвиняването за владеене на оръжие.

Оттогава Хънтър Байдън и прокурорите водят спомагателни договаряния за признание на виновност, само че се чака делото да бъде импортирано в съда.

Републиканците желаят да видят по-младия Байдън в допълнение упрекнат в закононарушение, дружно с президента. Те настояват, че Джо Байдън се е облагодетелствал от бизнес покупко-продажбите на сина си в Украйна и Китай.

Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти предизвести, че следствието за импийчмънт на президента може да стартира още тази есен.

Белият дом назова обвиняванията " налудничави тайни теории " и отхвърли изказванието, че Байдън е взел участие в бизнес делата на сина си.

Дейвид Вайс е провел траяло години наред следствие по въпроса. Досега той не е разкрил никакви доказателства, че бизнес делата на Хънтър Байдън са се възползвали от президентския пост на татко му.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР