Синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов - Георги Иванов,

...
Синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов - Георги Иванов,
Коментари Харесай

Синът на депутата Лъчезар Иванов е платил гаранцията си

Синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов - Георги Иванов, е платил гаранцията си от 10 000 лв.. Георги бе пасажер в колата на Кристиан Николов, който удари с висока скорост автомобила на журналиста Милен Цветков и го умъртви в злополуката, написа " 24 часа ".

Гаранцията бе наложена през април 2020 година До нея се стигна, откакто младежът бе упрекнат, че не е съдействал в точния момент на следствието за злополуката с тв водещия Милен Цветков.

Гаранцията е платена от юрист тази заран.

На 8 май т.г. Софийският областен съд отхвърли да я понижи с претекста, че тя е обжалвана след приключване на законовия период.

Георги Иванов е пътувал на седалката до Кристиан Николов - водача на джипа, който провокира злополуката с Милен Цветков. След като бе упрекнат в затаяване на истината при жестокия удар с прекомерно висока скорост, Георги въпреки всичко даде показания като очевидец по делото против Кристиан, който е в ареста.

В края на април Георги декларирал в разпит пред арбитър, че е бил свлечен на седалката и че за момент с периферното си зрение видял аления светофар на кръстовището на ул. " Хенрик Ибсен " и бул. " Черни връх ", до момента в който си " ровел " из джиесема, написа изданието.

Георги бил извикал към Кристиан, който управлявал джипа с коктейл от опиати в кръвта. Георги Иванов твърди обаче, че не е видял колата на Милен, тъй като последвал удар и защитната възглавница се отворила.

По делото за злополуката са назначени няколко експертизи. Най-важната от тях е комплексната автотехническа и съдебно-медицинска експертиза, която би трябвало да покаже в елементи механизма на удара, скоростта, с която се с движил джипа и други Според аутопсията гибелта на Милен Цветков е настъпила от скъсване на аортата на две места.

Разследването се води от дознатели. По делото има двама наблюдаващи прокурори от Софийската градска прокуратура. Те са дали инструкции какви огледи и разпити да бъдат направени. Назначена е и видеотехническа експертиза на всички записи.

Припомняме, на 19 април до момента в който чака на червен светофар в колата си бе погубен с нечовечен удар от различен автомобил журналистът Милен Цветков. Джипът, помел колата на Цветков, е ръководен от 22-годишния Кристиан Николов.

На 21 април Георги Иванов и Симона Цветкова, които са пътували в джипа на Николов, бяха упрекнати от Софийската районна прокуратурата, че не са съдействали на следствието за злополуката с Милен Цветков. Впоследствие и двамата са дали показания. Те са удостоверили, че Кристиан е бил зад кормилото на джипа, блъснал колата на Милен Цветков. Двамата пасажери са приятелката на Кристиан - Симона и Георги Иванов, както стана известно наследник на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов.

За злополуката бе упрекната и майката на 22-годишния Кристиан Николов, Десислава Пешева за даването на колата, защото тя е притежател на компанията, притежател на колата. На Пешева й бе избрана гаранция от 100 000 лева, която тя по-късно заплати.

Материалите по обвиняването са отделени от главното - за причиняването на злополука под въздействието на наркотични субстанции и причиняване на гибел, обвиняването против Кристиан Николов. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР