Синът на бившия израелски премиер Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден

...
Синът на бившия израелски премиер Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден
Коментари Харесай

Син на Бенямин Нетаняху е бил следен незаконно

Синът на някогашния израелски министър председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и - Авнер Нетаняху - е бил наблюдаван нелегално, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Според израелския в. "Калкалист " телефонът на най-малкото дете на политика (Авнер има брат Яир и сестра Ноа, родена от предходния брак на татко му с Мириам Харан,) е бил подслушван с шпионския програмен продукт "Пегас ", а полицията е нямала правосъдно позволение за осъществяване на тази активност.



Авнер Нетаняху

Статията бе оповестена на фона на абсурда, който гръмна неотдавна. Преди време бе разкрито по какъв начин чиновници на реда са подслушвали телефон на основен очевидец по едно от делата против някогашния министър-председател без да имат позволение от съда.

"Използването на Пегас " е станало всекидневно за събиране на разследваща информация и софтуерът е бил употребен без правосъдно позволение ", добави вестникът.

"Разработката на НСО Груп е била употребена и за подслушване на телефони на медийни съветници на някогашния министър председател, водещи публицисти, кметове, високопоставени служители в министерства, предприемачи и даже бранители на правата на хората с увреждания ", добави всекидневникът.

В светлината на последните изявления началникът на израелската полиция Яков Шабтай уточни в изказване за медиите, че е изискал от министъра на вътрешната сигурност Омер Барлев да стартира външно и без значение следствие, с цел да възвърне публичното доверие и да контролира потреблението на технологии от полицията.

Израелското дружество за киберсигурност "НСО Груп ", което има "Пегас ", нито отхвърли, нито удостовери продажбата на софтуера на полицията. От компанията подчертаха, че по никакъв метод не са взели участие в работата на системата, откакто тя е била продадена на държавни клиенти.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР