Синът на американския президент Джо Байдън Хънтър е обвинен във

...
Синът на американския президент Джо Байдън Хънтър е обвинен във
Коментари Харесай

Хънтър Байдън обвинен и за укриване на данъци

Синът на американския президент Джо Байдън Хънтър е упрекнат по отношение на дълготрайно следствие на Министерството на правораздаването на неговите налози, съобщава  CNN.

Това е второто наказателно дело, което специфичният прокурор Дейвид Уайс заведе против предприемача.

Обвиненията обгръщат девет пункта, в това число неплащане на данъци; и подправена или лъжлива данъчна декларация. 

Случаят беше покрай разрешаване през юли, когато съглашението за признание на виновността се разпадна. Новото данъчно дело произтича от доходоносните задгранични бизнес покупко-продажби на Хънтър Байдън, които са в центъра на следствието на републиканците за импийчмънт на Джо Байдън.
 Хънтър Байдън предложи да свидетелства обществено пред Конгреса
Хънтър Байдън предложи да свидетелства обществено пред Конгреса

След като републиканците изпратиха призовка, само че за покзания при закрити врата

Сега президентът ще води акция за втори мандат в Белия дом и ще се бори , до момента в който синът му се бори да избегне пандиза по две наказателни каузи.

Адвокатите на Хънтър не разясниха незабавно и CNN се обърна към Белия дом за коментар.

Според правосъдните документи от към този момент несъществуващото съглашение за признание на виновността, Хънтър Байдън неведнъж е пропущал периодите, с цел да заплати федералните си налози в точния момент и в последна сметка е дължал към 2 милиона $ на държавното управление. Той е заплати през 2021 година, със заем от другар.

Федералните прокурори ревизират финансите на Хънтър Байдън от 2018 година, а назначеният от Тръмп американски юрист Дейвид Вайс беше назначен за специфичен прокурор през август.

Разследването наподобява завършва това лято, когато Хънтър Байдън се съгласи да се признае за отговорен за две данъчни закононарушения и прокурорите предложиха да не лежи в пандиза. Те също се съгласиха, че обвиняването за владеене на оръжие ще бъде оттеглено след две години, в случай че той остане настрани от правни проблеми.

Но и двете препоръчани покупко-продажби се провалиха след инспекция от федерален арбитър и несъгласия по отношение на дребния шрифт. След това Вайс упрекна Хънтър Байдън през септември по три обвинявания, свързани с покупката му на револвер от магазин в Делауеър през 2018 година в миг, когато прокурорите настояват, че той е употребявал незаконни опиати. Той не се призна за отговорен по делото за владеене на оръжие и погрешни показания.

Адвокатите на Хънтър Байдън по-рано упрекнаха Уайс, че се " поддава на политически напън " от републиканците и споделиха, че дейностите му " съставляват сериозна опасност за нашата система на правораздаване ".

Една от аргументите, заради които републиканците нападнаха Уайс, е поради показанията на двама податели на сигнали от IRS, които са взели участие в следствието и са споделили, че са били очевидци на политическа интервенция от Министерството на правораздаването. Информаторите споделиха, че кариерните сътрудници на IRS предложиха данъчни обвинявания за закононарушения против Хънтър Байдън при започване на 2022 година
 Хънтър Байдън се разгласи за почтен по делото за нелегално оръжие
Хънтър Байдън се разгласи за почтен по делото за нелегално оръжие

Но процесът хвърли сянка върху акцията за преизбиране на татко му

Вайс и основният прокурор Мерик Гарланд опровергаха изказванията на подателите на сигнали.

Хънтър Байдън направи милиони долари от покупко-продажби с частен капитал, корпоративни съвещания и правни такси в Украйна, Китай, Румъния и други страни. По-рано прокурорите споделиха, че той е имал пари да си купи първокласни продукти като Porsche и е бил предизвестен за надвисналите му данъчни сметки от счетоводители и сътрудници - само че все пак е пропуснал крайните периоди.

Републиканците в Камарата на представителите се концентрираха върху доста от тези задгранични покупко-продажби като част от личните си изследвания.

Те откриха някои доказателства, че Хънтър Байдън е употребявал позицията на татко си, с цел да печели пари. Но тяхното следствие за импийчмънт значително се основава на техните недоказани изказвания, че Джо Байдън е взел участие в " корумпирани " бизнес покупко-продажби със сина си.
 Киев проверява депутата, популяризирал документите за дейностите на Хънтър Байдън в Украйна
Киев проверява депутата, популяризирал документите за дейностите на Хънтър Байдън в Украйна

СБУ заяви, че обвиненият е член на незаконна организация, финансирана от съветското военно разузнаване

Към днешна дата федералните прокурори в никакъв случай не са предложили никакви доказателства в поддръжка на изказванията на Републиканската партия , че Джо Байдън е имал бизнес със сина му или е злоупотребявал с пълномощията си, с цел да обогати фамилията си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР