Син на сваления лидер на Габон, Али Бонго, обвинен в държавна измяна и корупция

...
Синът на Али Бонго Ондимба и няколко съюзници на сваления
Коментари Харесай

Синът на Али Бонго Ондимба и няколко съюзници на сваления президент на Габон са обвинени в държавна измяна и корупция и са задържани, каза държавният прокурор пред АФП в сряда.

Най-големият син на Бонго Нуредин Бонго Валентин и бившият президентски говорител Джеси Ела Екога, както и четирима други, близки до сваления лидер, „са обвинени и поставени в временно задържане“, каза прокурорът от Либревил Андре-Патрик Ропонат.

64-годишният Бонго, който управляваше богатата на петрол централноафриканска страна от 2009 г., беше свален от военни лидери на 30 август, мигове след като бе обявен за победител в президентските избори.

Резултатът беше обявен за измама от опозицията и лидерите на военния преврат, които също обвиниха режима му в широкоразпространена корупция и лошо управление.

В същия ден като преврата, войниците арестуваха един от синовете на Бонго, петима висши служители в кабинета и съпругата му Силвия Бонго Валентин.

Националната телевизия показа подвижни кадри на арестуваните пред куфари, пълни с пари, за които се твърди, че са иззети от домовете им.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР