Синът ми звънна и ми каза: Знаеш ли, че са

...
Синът ми звънна и ми каза: Знаеш ли, че са
Коментари Харесай

Доц. Красимира Христова научила от сина си, че е „починала“

„ Синът ми звънна и ми сподели: „ Знаеш ли, че са пуснали вест, че си умряла “. Прати ми какво е оповестено във фейсбук “. Така предходната седмица известната кардиоложка доцент Красимира Христова схваща, че подправена вест афишира, че тя е умряла от сърдечен удар.

„ Миналата седмица в четвъртък ми се обаждаха, питаха ме по какъв начин съм, добре ли съм “, споделя доцент Христова по Нова тв. В началото тя не подозира за какво околните й са обезпокоени. По-късно синът й й демонстрира какво написа във фейсбук.

Фалшивата вест е излязла в копие на страница на здравен уебсайт. Там написа, че би трябвало пациентите да се извърнат към питателните добавки, а не да употребяват медикаменти. Според лекарката е изтъркана „ новината “, че експерт предлага добавки, по тази причина са употребявали тактика, че е умряла.

Първият миг ми беше доста противен, след това ми стана смешно, споделя доцент Христова.

Доц. Христова е следващият кардиолог, който става жертва на подправени вести. А публикацията популяризира подправени медикаменти за сърдечно-съдови болести.

Христова е експерт в София с над 25 години опит. Извършва диагностика и лекуване на кардиологични болести (артериална хипертония, исхемична болест на сърцето, ритъмни и проводни нарушавания, сърдечна недостатъчност), ехокардиография (ЕхоКГ), холтер мониториране, ЕКГ холтер. Автор е на доста научни публикации и учебници оповестени у нас и в чужбина, притежател е на премия за млад откривател на Международната Асоциация по хипертония през 2006 година, както и на редица оценки от национални и интернационалните организации.

Тя е ръководител на Българската асоциация по сърдечносъдова образна диагностика.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР