Син на създателя на Ал Кайда“ Осама бин Ладен е

...
Син на създателя на Ал Кайда“ Осама бин Ладен е
Коментари Харесай

Депортираха от Франция син на Осама бин Ладен

Син на основателя на „ Ал Кайда “ Осама бин Ладен е депортиран от Франция, където той е живеел от години и рисувал пейзажи в село в Нормандия. На Омар бин Ладен e неразрешено да се връща в страната, откакто разгласил в обществените мрежи мнения, за които се счита, че популяризират тероризма.

Френският вътрешен министър Бруно Рьотайо съобщи, че е подписал заповед, забраняваща достъпа до Франция на Омар бин Ладен, и че той към този момент е депортиран. Министърът не даде елементи по кое време е осъществено депортирането на сина на Бин Ладен и къде е изпратен.

„ Бин Ладен, който живя в региона на департамента Орн от няколко години като брачен партньор на английска гражданка, разгласява през 2023 година мнения в обществените мрежи, прославящи тероризма “, написа Рьотайо в обществената мрежа „ Екс “.

„ Според административната възбрана Бин Ладен не може да се завръща във Франция при никакви условия “, добави министър Рьотайо.

Ройтерс оповестява, че не е съумял да се свърже с Омар бин Ладен за спомагателен коментар.

Според локалния седмичник „ Публикатьор Либр “ Бин Ладен привлякъл вниманието на френските управляващи поради коментар в обществените мрежи по случай рождения ден на татко си, който беше премахнат от американските сили през 2011 година

Вестникът заяви, че през юли предходната година полицията е издирвала Бин Ладен в село Домфор в северозападния район Нормандия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР