Син на руски олигарх заяви, че е изгубил активи за

...
Син на руски олигарх заяви, че е изгубил активи за
Коментари Харесай

Син на руски олигарх похарчил $50 млн. при рискови сделки, докато бил студент

Син на съветски олигарх съобщи, че е изгубил активи за 50 милиона $ в " рискови " покупко-продажби, до момента в който е бил в университета. Парите са били изтъргувани от него, а не са изчезнали, тъй като той ги е скрил от майка си.

27-годишният Темур Ахмедов - наследник на съветския олигарх Фархад Ахмедов от някогашната му жена Татяна Ахмедова - е в центъра на най-новата правосъдна борба по във Англия, написа Bloomberg.

Майката упреква сина, че той е прикрил сумите, тъй че да отбрани татко си след време при възможен бракоразвод. От своя страна, Темур твърди, че парите са изгубени при " рискови " покупко-продажби, до момента в който е бил в Лондонското учебно заведение по стопанска система, като майка му била наясно с това и даже го утешавала за финансовите загуби.

" Това, че сумите са астрономически, не се отнася към случая. Някои от извънредно богатите хора разхищават и дават на децата си невъобразими суми. Точно това направиха Фархад и Татяна по време на брака си ", съобщи юристът на Темур Робърт Леви в правосъдната декларация.
 Русия: Олигархичният капитал получава нов подарък
Русия: Олигархичният капитал получава нов подарък

Данъкът от приходи в чужбина за някои може да падне 200 пъти

Искът против Темур е импортиран в съд в Лондон. С него Татяна упреква сина си, че помагал " с цялото си сърце " на някогашния й брачен партньор. Тя се пробва да си върне утвърденото от съда погашение на 450 милиона паунда (596 милиона долара) обезщетение, откакто Фархад Ахмедов отхвърли да заплати сумата, оставяйки я да води каузи в най-малко шест страни. Ахмедова е безапелационна, че двата мъже са работили дружно, с цел да скрият парите.

Голяма част от благосъстоянието на бащата идва през ноември 2012 година, когато той продаде каузи си в съветски производител на газ за 1,4 милиарда $.

Досега правосъдната битка сред двойката докара до несполучливи юридически опити за изземване и на други активи. Например 115-метрова суперяхта, която в миналото беше благосъстоятелност на Роман Абрамович. Към момента яхтата е в Дубай. Други искания бяха предявени по отношение на сбирката от съвременно изкуство на Ахмедов, която възлиза на обща стойност над 140 милиона $. Тя се обитава в предпазено складово пространство в Лихтенщайн, известно още като " Къщата на съкровищата ".

Изслушването по делото тази седмица е концентрирано обаче върху забележимото благосъстояние на Темур. Адвокатският екип на Татяна уточни, че съдията по делото - Гуинет Ноулс, може да подреди продажбата на жилището на Темур в Лондон. Имотът беше закупен в началото на цена от 29 милиона паунда.

" За мен дневната търговия е равна на хазарта ", разяснява майката пред съда.
 Руски милиардер губи първокласна яхта или $585 милиона поради незачитан бракоразвод
Руски милиардер губи първокласна яхта или $585 милиона поради незачитан бракоразвод

Газовият магнат Фархад Ахмедов губи правосъдните борби и в Лондон, и в Москва

Очаква се Темур да даде показания по-късно през седмицата, откакто се оказа, че той е отпътувал за Москва и не е бил в Лондон, когато е трябвало да се организира неговото чуване. Като причина младежът показал пред съдията, че бил уплашен и изплашен. Синът признал, че е липсващ безусловно часове преди чуването, както и че се е опитал да предотврати предаването на някои от устройствата си. А по този метод той е нарушил правосъдно предписание. Според юриста му обаче неговото изказване било " голямо самопризнание ".

Основното за случая на Темур, както той самия декларира, е, че майка му е била наясно с неговите дейности. Дори и Татяна да не е одобрявала покупко-продажбите на младежа, дейностите на Темур в никакъв случай не са били част от какъвто и да е опит парите да се слагат отвън нейния обхват. Но Татяна сподели, че най-големият й наследник е изиграл водеща роля в проекта с татко си и е взел участие в неговите схеми още през септември 2015 година, преди да се стигне до развода през 2016 година.

" Ако казусът с Татяна не съществуваше, татко ми нямаше да реалокира на никое място активите си ", написа Темур в имейл.
 Руските олигарси обедняха с $32 милиарда. Кои са 10-те най-богати?
Руските олигарси обедняха с $32 милиарда. Кои са 10-те най-богати?

Леонид Михелсон и Генадий Тимченко губят най-вече тази годината

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР