Син на покойник във Велико Търново втори ден разиграва лекари

...
Син на покойник във Велико Търново втори ден разиграва лекари
Коментари Харесай

Син на покойник не дава трупа, твърди, че е съживил баща си

Син на мъртвец във Велико Търново втори ден разиграва лекари и служители на реда като твърди, че е съживил татко си.

73-годишният Захари Р. умрял от естествена гибел в четвъртък вечерта в дома си на ул. „Балванска битка“ в остарялата столица. Синът му подал сигнал на тел. 112 и на място дошъл екип на Спешна помощ. Медиците установили кончината на възрастния мъж и издали известие за гибел.

В петък сутринта обаче синът на Захари Р. още веднъж се обадил на незабавния телефон 112 и изискал неотложно в жилището да бъде изпратен лекарски екип. Когато докторите пристигнали, той декларирал, че цяла нощ е правил изкуствено дишане на татко си, завивал го с електрически одеала и е съумял да го избави.

„Баща ми е жив. Вземете си известието за смърт“, декларирал синът на умрелия дъртак и върнал документа. Лекарите се пробвали да обяснят на покрусения наследник, който очевидно е изпаднал в психическо разтройство, че татко му не е жив, само че той изрично отказвал да одобри този факт.

Наложило се да бъде известена полицията и да се желае аутопсия на натрупа. Криминалистите обаче декларирали, че в тази ситуация няма осъществено закононарушение и не може да бъде зает правосъден доктор. Като се схванало, че синът няма да даде непринудено тялото на покойника да бъде заровено, служителите на реда били принудени да се намесят.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР