Син на музите! Така е озаглавен камерен концерт в рамките

...
Син на музите! Така е озаглавен камерен концерт в рамките
Коментари Харесай

Син на музите с Арсений Арсов! Любим тенор кани варненци и гости на града в света на немската романтика

" Син на музите "! Така е озаглавен камерен концерт в границите на Международния Музикален Фестивал " Варненско лято ", който ще се организира във вторник от 19:00 ч. в Градска художествена изложба във Варна. 
Публиката ще се срещне с обичания тенор Арсений Арсов - солист на Държавна опера - Варна. 

Ще прозвучат песни и инструментални миниатюри от Шуберт, Менделсон, Брамс и Шуман. С клавирен акомпанимент прид публиката ще излезе Руслан Павлов, а с цигулка - Марина Винокурова. Водещ - Ивайло Иванов - артист от Драматичен Театър - Варна. Превод на стиховете от немски - Арсений Арсов.

Замисълът на изпълнителя е да се направи притежание на фестивалната публика музикалната хармония на немската сантиментална ария. 



" В центъра на тази образност е индивидът и неговия вътрешен мир, неговите чуства и прекарвания. Тази музика е сдържана и метафизичен пропита, само че в нея има богата гама от настроения и изложение на природата. При другите композитори характерностите са разнообразни. Това, което ги сплотява е прелестната мелодика и гениално навлизане в същността на духовния мир на индивида.

Камерната музика е друго поле на вокалната интензивност. Там има единствено пиано. И това, което в операта се дава като обръщение за по -дълго време - една песен според от жанр и създател е от порядъка на четири до 10 минути, или повече (Рихард Вагнер), докатото немската сантиментална ария трае сред минута и половина и три, най-много четири минути ", споделя Арсений Арсов.

" Син на музите " е песенно лиричен концерт, изнасян в Националната опера - София през декември - 2018г. 

Дебютът на Арсений Арсов е през 1981г. във Варна с " Тайният брак " от Чимароза.  Лауреат на три международни състезанието -   " Чайковски " - Москва, " Мария Калас " - Атина, " Л`ар лирик " - Монте Карло. 45 централни оперни функции. Богат камерен и кантатно-ораториален репертоар. Солист на интернационалната оперна компания " Евростейдж " в интервала 2000 - 2002 година, както и на Националната опера - София в интервала - 2001 - 2007.

Сред последните му изяви са: 

Премиера на операта " Княз Игор " - Владимир Игоревич - юни 2019. 

Концерти: " С музиката на Италия " - италиански художествени и занимателни песни -Варненска опера - съществена сцена -  април  -  2019, спектакъл " Римски терми " и амфитеатъра в " Свети Влас " - юли - 2019.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР