Син на лидера на джихадистката групировка "Ислямска държава" Абу Бакр

...
Син на лидера на джихадистката групировка "Ислямска държава" Абу Бакр
Коментари Харесай

Син на лидера на „Ислямска държава“ е бил убит в Сирия

Син на водача на джихадистката формация "Ислямска страна " Абу Бакр ал Багдади е бил погубен в Хомс в Централна Сирия, заяви организация, близка до групировката, и представена от ДПА.
"Синът на халифа - Худайфах ал Бадри, е погубен при интервенция против Нусайриях (дума, с която в ИД нормално се назовават силите на сирийския режим, лоялни на президента Башар Асад) и против руснаците край топлоелектроцентралата в Хомс ", съобщи организация Нашир.
Агенцията е качила на уеб страницата си и фотография на момче с пушка и във военна униформа, само че не се дават детайлности по кое време е бил погубен синът на Ал Багдади.
През 2014 година Ал Багдади разгласи в огромната джамия Ал Нури в Мосул основаването на халифат, обхващащ обширни територии от Сирия и Ирак. Той счита себе си за директен правоприемник на пророка Мохамед и претендира за купата халиф - водач на всички мюсюлмани.
Миналия месец Ирак заяви, че е умъртвил минимум 45 екстремисти от ИД при въздушен удар в сирийския град Хаджин. Изтребителите Ф-16 нанесли удара по време на среща на висши водачи на ИД на сирийска територия Сред убитите тогава терористи бе назван и пратеникът на Абу Бакр ал Багдади на срещата, само че не бяха дадени повече детайлности.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР