Син екран на смъртта“: Глобален срив при Microsoft покоси авиокомпании,

...
Син екран на смъртта“: Глобален срив при Microsoft покоси авиокомпании,
Коментари Харесай

Вечерни новини: Глобален IT срив предизвика хаос; Германските вагони вече се нуждаят от профилактика

„ Син екран на гибелта “: Глобален срив при Microsoft покоси самолетни компании, медии, банки
Мащабен срив на компютърните системи, обвързван с операционната система Windows и облачните услуги на Microsoft, докара до световен безпорядък в голям брой промишлености в петък. IT казусът, който предизвиква познатия „ наследник екран на гибелта “, спря полетите в Съединени американски щати, прекъсна телевизионните излъчвания в Обединеното кралство и засегна телекомуникациите в Австралия. Технологичният колос заяви в X, че работи за „ ускорено облекчение на последствията “.
Германските вагони към този момент са извадени от приложимост за профилактика
Част от немските вагони втора употреба, които дойдоха в България в края на май месец, към този момент се нуждаят от профилактика. Това е повода в разгара на летния сезон, когато желанието да се пътува до морето е най-голямо, да бъде изваден единият състав от влакове и да бъдат пуснати още веднъж старите вагони по линията София – Бургас.
Румен Радев разгласи по кое време връчва мандата
Президентът Румен Радев разгласи, че ще връчи втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление в понеделник, 22 юли. Той щ бъде връчен на „ Продължаваме Промяната-Демократична България “, които поради разцепването на Движение за права и свободи се изкачиха до втора парламентарна група в 50-ото Народно заседание.
Акциите на CrowdStrike потънаха с 20%
Фирмата за киберсигурност CrowdStrike, чийто ъпдейт за операционната система Microsoft се преглежда като евентуален провинен за глобалния IT срив, потънаха с 20% в предпазарната търговия в Съединени американски щати. Книжата на Microsoft, притежател на операционната система Windows и на облачните услуги Azure и пакета от приложения Microsoft 365, също пострадаха, само че доста по-малко – с 3.3%.
Ремонтите по два тунела на автомагистрала „ Хемус “ стопират за лятото (галерия)
В петък, към обяд, Агенция „ Пътна инфраструктура “ ще пусне придвижването в тръбите в посока Варна на тунелите „ Топли дол “ и „ Правешки ханове “ на автомагистрала „ Хемус “. С това на процедура съвсем завършва главният ремонт в тази част от оборудванията, който стартира през ноември предходната година. Предстои обаче да стартират ремонтите в тръбите в посока София, които са планувани за есента.
Хаос по летищата: Какво би трябвало да знаят пасажерите след световния IT срив?
Мащабен срив при компютрите, обвързван с операционната система Windows и облачните услуги на Microsoft, докара до световен безпорядък в голям брой промишлености в петък. IT казусът засегна и туристическия бранш по целия свят.

Повече от 1000 полета са били анулирани до момента, съгласно компанията за авиационни разбори Cirium. В това число влизат и такива до България. По-рано денем нискотарифната авиокомпания Ryanair предупреди за „ евентуални разстройства в мрежата “ поради прекъсването на системата на трета страна, а информация на уеб страницата на столичния аеропорт сподели, че полет от Берлин до София е анулиран.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР