Символите са навсякъде – в имейлите, по пътищата, в рекламите.

...
Символите са навсякъде – в имейлите, по пътищата, в рекламите.
Коментари Харесай

10 символа от нашето всекидневие и техните скрити значения

Символите са на всички места – в имейлите, по пътищата, в рекламите. Те са към нас, до момента в който пазарим или работим. Повечето хора даже не осъзнават по-дълбоките смисли, скрити в тях. Произходът на някои от общоприетите знаци се крие надалеч в предишното на човешката история и от време на време е много комплициран.

В новото видео от канала Top of the tops във Vbox7 вижте 10 признака и скритите им смисли.

10. Отметка

Използваме отметката, с цел да маркираме, че нещо е правилно, утвърдено или завършено. Това е знак, който се появява по време на Римската империя. V е означавал veritas, т.е. "истина ". С течение на времето знакът се е трансформирал, защото хората са почнали да употребяват мастилени писци, с цел да пишат думите. Мастилото не се е отбелязвало още в самото начало на писането – ето за какво лявата страна на признака е станала по-кратка.

9. Символът за преработване

Символът за преработване се появява по време на първия Ден на Земята през 1970 година 3-те стрелки символизират невъзстановяеми запаси, които би трябвало да бъдат непокътнати за бъдещите генерации. Зеленото пък е цветът на природата.

8. Авторски права

Първите знаци, които маркират нечие авторско право, се появяват през 1670 година В Съединени американски щати през 1802 година хората употребявали дълги обяснителни предупредителни пояснения. По-късно са съкратени на Copyright, 18__, by A. B., а до 1909 година остава само признакът ©.

7. Радиоактивност

Символът е основан през 1946 година, с цел да отбелязя радиоактивни материали, обекти или региони. Значението му е много явно. Това е атом (точката в центъра), а към нея са ситуирани трите вида радиоактивност – алфа, бета и гама.

6. Командният клавиш в преносимите компютри на Apple

Той се среща единствено при тях и на никое място другаде. Води началото си от пътен знак в Швеция, който се употребява за обозначаването на прословути местности.

5. Знак за параграф

Среща се в книгите, с цел да маркира нов абзац в текста. Води началото си от двете S, употребявани за редуциране на немското satz, което значи "изречение ". Според друга версия е формирано от две букви S (съкращение от латинското signum sectiōnis, означаващо в превод "отметка на раздела ")

4. Кльомба

Произходът на този знак е относително неразбираем. Според обичайна доктрина @ е съкратена версия на латинския претекст ad (към, на). През 16-ти век обаче знакът е означавал 1 амфора и мярка за тежест (ароба). Впоследствие @ се придвижва в компютърния език от британските пишещи машини.

В Русия този знак се назовава куче, а не маймунка, тъй като на персоналните компютри през 80-те години този знак има дребна опашка, сходна на кучешка.

3. Точката

Точката води началото си от Гърция и е била три вида. Висока, в средата и долу ниско. Позицията и е определяла смисъла на написаното. Първоначално една цяла, приключена концепция е била обозначавана висока точка в текста. Но с течение на времето остава само "ниската ", с която се маркира краят на изречението.

2. USB признакът

Той е въодушевен от тризъбецът на Посейдон, олицетворяващ мощта. Символизира мощта на устройството, което е способно да се свърже, с който и да е компютър. 3-те краища въплъщават универсалността на приложимост на устройството.

1. Диез

Днес може да го срещнете на всички места в интернет. Известен е и като хаштаг. В латинската средновековна литература този знак е представлявал кръст и се е четял Cum Deo (което в превод от латински значи "С Бог! "). С него се е маркирал и признакът за фунт (lb).

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР