Символично погребение на Конвенцията на ООН за правата на човека

...
Символично погребение на Конвенцията на ООН за правата на човека
Коментари Харесай

Протестиращи погребаха символично Конвенцията на ООН за правата на човека

Символично заравяне на Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на индивида направиха стотици хора с увреждания пред постройката на Министерския съвет в центъра на столицата.

Седмица след националния митинг на хора с увреждания, майки на инвалиди още веднъж излязоха пред Министерския съвет, с цел да изискат заслужен живот и разговор с властимащите. Закон за персоналната помощ и опция за помощник е главното искане на стотиците недоволни, които направиха алегорично заравяне на Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на хората с увреждания, умряла през днешния ден " след дълго и трудно боледуване от злокобното безучастие на българското държавно управление. "

„ Бойко, и преди и след 18 сме значими, колкото автомагистралите ", се чете на един от транспарантите. До 18-годишна възраст детето с увреждане получава 930 лв. месечно от страната, а след навършване на пълноправие тези помощи се понижават шест пъти.

Недоволните в продължение на половин час от мегафон и с музикален акомпанимент викаха премиера Бойко Борисов да ги удостои с наличието си.

Протестът ще прерасне в шествие до Националния замък на културата, където участниците в проявата ще пуснат във въздуха стотици черни балони.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР