Символична „първа копка“ направиха вчера във Враца представителите на немската

...
Символична „първа копка“ направиха вчера във Враца представителите на немската
Коментари Харесай

Немският производител на системи за автомобили MD ELEKTRONIK направи първа копка” на завода си край Враца


 Снимка: MD Electronik

Символична „ първа копка “ направиха през вчерашния ден във Враца представителите на немската компания MD Elektronik Роберт Хофман и Ото Жижка дружно с кмета на общината Калин Каменов, вицепремиера Марияна Николова (отговаряща за икономическата и демографската политика), шефът на БАИ Стамен Янев и други публични лица. Каменов връчи разрешението за градеж на Роберт Хофман и разгласи, че с това Враца към този момент е на картата на международната автомобилна промишленост.

„ В идващите месеци компанията възнамерява да се построи фабрика с повърхност от 10 000 квадратни метра, в която ще се създават кабели и електронни съставни елементи за голям брой производители на коли. Освен в България компанията има фабрики в Чехия, Китай и Мексико “, сподели Ото Жижка, член на борда на шефовете на MD Elektronik по време на церемонията. До 2020 година се чака заводът във Враца ще е изцяло приключен. Производството обаче ще започва през идната година с първите 300 работни места.

Централата на MD Elektronik е във Валдкрайбург, Германия. Основаното през 1974 година сдружение основава решения за транспорт на данни и доставя автомобилни производители и снабдители на системи за над 200 настоящи автомобилни модели в международен мащаб. Портфолиото от артикули на компанията включва създаването и производството на проводници за транспорт на данни, модули и съставни елементи за свързване на данни и системи за осведомително забавление, както и области, свързани със сигурността в целия автомобил.

Мрежата с местоположения на компанията се простира от заводи в Чехия, Китай, Мексико и в този момент - България, както и офиси в Германия, Южна Корея, Съединени американски щати и Китай. В момента компанията има над 5000 чиновници в целия свят.

 Първа копка на завода на MD Elektronik край Враца. Снимка: MD Elektronik

„ Убедена съм, че MD Elektronik занапред ще получава доказателства за правотата на своето стратегическо решение след Чехия, Китай и Мексико, да отвори фабрика и тук “, акцентира вицепремиерът Марияна Николова.

„ Тази инвестиция извършва това, което значително Министерството на стопанската система, държавното управление на България има като цели: повече вложения, вложения в Северозападна България, високотехнологично произвеждане и вложител с визия, който е подготвен освен да влага във високотехнологичното произвеждане, а и да усъвършенства обществената среда, да е фокусиран върху хората и развиването на района “, добави Стамен Янев, изпълнителен шеф на Българска организация за вложения.

“Горди сме, че за последните 3 години строително-инвестиционна компания “Хоризонт-Иванов” е част от реализирането и построяването на едни от най-ключовите вложения в България и в частност- в Северозапада. Развитието на този регион за нас е кауза”, показа Светослав Богалински, шеф „ Бизнес развиване “ на строителната компания, която ще построи завода.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР