Символична първа копка бе направена днес за ремонт на две

...
Символична първа копка бе направена днес за ремонт на две
Коментари Харесай

Лилия Христова: Ще направим всичко възможно ремонтите в училищата да приключат до 15 септември 


Символична първа копка бе направена през днешния ден за ремонт на две учебни заведения във Варна – VII СУ „Найден Геров “ и Първо ОУ „Св. Княз Борис“ I във „Владиславово“. Дейностите са по план „Модернизация на просветителната инфраструктура на територията на град Варна “ по Оперативна програма „Региони в напредък “. Проектите са финансирани със 100% безплатна финансова помощ – по 16, 3 млн. лева за всяко учебно заведение. Целта е увеличение каузи на обновената и осъвременена общинска просветителна инфраструктура и основаване по-добри условия за образование за деца и младежи.

В СУ „Найден Геров ще бъде осъществено градивно подсилване на постройката, която ще бъде санирана и пребоядисана. Ще бъде построена рампа за инвалидни колички и пожароизвестителна уредба. В Първо ОУ „Св. Княз Борис“ I ще бъде построена налична среда за деца с увреждания, следва градивно подсилване на постройката, ремонт на двора и създаване на спортни площадки.

Миналата седмица бе разгласен формален старт и на ремонта на СОУ „Димчо Дебелянов “. Трите учебни заведения са част от капиталовата стратегия на Община Варна за създаване на съвременна просветителна инфраструктура. „Ще създадем всичко допустимо строителните действия да приключат до началото на новата образователна година “, увери Лилия Христова, шеф на дирекция „Образование и юношески действия “ и началник на плановете. На събитието участваха Тодор Балабанов, ръководител на Общинския съвет, Христо Иванов, зам.-кмет на Община Варна, шефове на учебни заведения, преподаватели.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР