Символичен успех на линията на фронта в Харковска област постигна

...
Символичен успех на линията на фронта в Харковска област постигна
Коментари Харесай

Защитниците на Харковска област излязоха на границата с Русия, рапортуват на Зеленски |

Символичен триумф на линията на фронта в Харковска област реализира украинската войска, откакто съумя да изтласка съветските войски от територията на региона зад държавната граница с Руската федерация.

В контраатака в неделя украинците излязоха на граничния рубеж, а Министерството на защитата сподели запис, представящ огромна група украински военнослужещи – граничари и бойци от Териториалната защита, доброволци от Харковския регион, които инсталират граничен дирек в синьо-жълтите цветове на Украйна.

„ Г-н президент и висш главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна, рапортуваме, че през днешния ден, 15 април (вероятно неточност на езика, 15 май, б. р) 227-ми независим батальон на 127-ма независима бригада на Териториалната защита на Украйна излезе на граничния рубеж, на разграничителната полоса с Русия, страната окупатор. Достигнахме, господин президент, ние сме тук! С нас са граничарите. Предаваме им зад нашия тил граничния знак 901/1. “

През последните дни украинското командване съобщаваше за контраатака в тази част на фронта и за последователното изтласкване на руснаците от Харковска област. Русия към този момент изтегли частите си от северна Украйна, откакто армията й беше спряна в марша й към Киев. В момента Москва концентрира офанзивата си в регионите на Донецк и Луганск, където проруските сепаратисти управляват част от териториите още от 2014 година.

Излизането на граничния рубеж има голямо алегорично значение за бойния дух на украинската войска и за поддържане на духа на украинците.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР