Символичен протест ще проведат днес служители на Регионалната здравна инспекция

...
Символичен протест ще проведат днес служители на Регионалната здравна инспекция
Коментари Харесай

Служители на РЗИ-Пазарджик излизат на протест

Символичен митинг ще проведат през днешния ден чиновници на Регионалната здравна ревизия в Пазарджик. Те ще излязат навръх обяд пред постройката на институцията, като по този метод ще изразят цялостната си поддръжка към Националния митинг на чиновниците на РЗИ.

Искането им е за неотложно нарастване на главните трудови хонорари. От ведомството напомнят, че на фона на възходяща инфлация през цялата 2022 година не са получили никакво покачване на работните заплати. И дефинират това като, изтъквам: “неглижиране, което при тези галопиращи цени слага нас и фамилиите ни пред съществени тествания, защото главните заплати са едни от най-ниските в системата на държавната администрация и в бюджетната сфера “.

В известието се напомня още, че преди да се стигне до митинга, е изпратена декларация до президента на Република България Румен Радев, до министър-председателя Гълъб Донев и до министъра на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев, с която са отправени претенции за актуализация на възнагражденията.

Протестиращите акцентират още, че три години са неуморно на поста си в изискванията на пандемия.

“Малцина си дават сметка за всеотдайната работа и дейностите по преодоляване на пандемията от COVID-19, за 24-часовото разположение, за неуморния труд през почивни и празнични дни, за готовността и саможертвата в интерес на публичното богатство “ - споделя се в обръщението им.

В него се напомня още, че отговорностите на здравните инспекции не се изчерпват с COVID-19.

“Ролята на чиновниците на РЗИ е обезпечаване на предварителна защита, промоция и надзор на публичното здраве в България. Задълженията се усилват и уголемяват по размер и направление всеки минал ден. Вменяват се нови отговорности и отговорности, при които ние здравните експерти демонстрираме отдаденост и професионализъм “ - споделя се още в текста.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР