Символът на числото 7 е Звездата на Маговете (квадрат +

...
Символът на числото 7 е Звездата на Маговете (квадрат +
Коментари Харесай

За всички родени през месец ДЕКЕМВРИ – Какво издава вибрацията на числото закодирана в буквите на месеца?

Символът на цифрата 7 е Звездата на Маговете (квадрат + триъгълник). Седмицата има доста значимо сакрално значение в религиите на доста нации. Космогонията на някои от тях, в детайли разкриват магическото му влияние върху Вселената.

В актуалната нумерология, цифрата 7 се свързва с Нептун.

Седмицата е доста значима за индивидите. Има седем дни от седмицата. Бог основал света за 7 дни, като последния го оставил за отмора. Има седем Небеса, Седмата година е доста значима за детето. Седем са Архангелите на Апокалипсиса. Седмото Небе е обвързвано със Сатурн. Интересното е, че в астрологията, светилото, което ръководи живота ви до седем годишна възраст е Луната. Това е цифрата на Победата над гибелта и освобождението на Духа.

Седем са основните чакри в човешкото тяло. 7 е знак на Правосъдието. Човек има седем порти – две очи, две уши, две ноздри и уста. Във Вселената има седем Велики и Могъщи духове. Седем са златните чаши, цялостни с гнева на Бога.

Седмицата се загатва на доста места в Откровението на Йоан.

Маговете го дефинират като цифрата на Сатурн. То е знак на цикличността в човешкия живот. Тялото се възобновява на всеки седем години. Кризите в живота също са подвластни на цифрата 7. Има седем съществени цвята в спектъра.

Седмицата е цифрата на Мъдростта и на окултното обучение. Знанията й са трайни и мощни. Тя е мъдрец и е връзката към тънките проекти. Бавно напредва към задачата си и осъзнава. Предпазлива, в нея има доста достолепие. Това не значи, че не е амбициозна. Напротив, може да построи кариера и да доближи висок връх в йерархичната стълбица. Седмицата е срамежлива и интровертна. Има високо възприятие за отговорност и е вярна на традициите. Животът й не постоянно е елементарен. С нейната скрита природа, от време на време се оказва неподготвена за това, което й сервира животът. Седмицата почита непознатото мнение. Зад гордия и студен тип се крие бездънен тайнствен темперамент. Тя не обича комплиментите и по-скоро ги приема с съмнение.

Седмицата е извънредно старателна и има аналитична мисъл. Склонна е към уединение. Много от тях са дълголетници и за тях хазарта е противопоказен. Понякога преповтаря уроците на живота, до момента в който не откри правилния отговор. Поради това, тя е склонна към депресивни положения и самоизолация. В прочут смисъл седмицата има доза вдървеност, поради консервативното си мислене. Тя не приема за чиста монета нито едно изказване или обучение. Винаги си задава въпроса: „ Защо? “.

Четворката в нея я кара да разнищва всичко до край, само че пък й дава и непоклатимост. Проверката е доста значима за седмицата. За това й е мъчно да одобри непознато мнение. По своя път, тя стига до задълбоченото знание за самата себе си. Независима като темперамент и с изявен престиж, доста постоянно страдат персоналните й връзки. Изпитанията на седмицата я съхраняват мощна и преродена.

Гордостта й е пословична. Лесно може да се обиди и да стигне до крайности. В избрани моменти ще се изяви и огнения характер на тройката, която съдържа в себе си (4+3;3+4) и нейният нарцисизъм.

Седмицата е привързана към фамилията си и е огромен родолюбец (6+1;1+6). Обожава природата и обича животните. Сред тишината и дърветата, седмицата черпи своята мощ. Освен истинските хрумвания, които има, тя държи на максимата: „ Аз съм стопанин сама на себе си. “

Като число, в езотеричния смисъл, 7 демонстрира човешките „ тела “ – физическо, астрално, ментално, причинно, креативно, Душа (универсално) и Дух (божествено).

Ако желаете духовно филтриране и промяна, и в случай че се нуждаете от човек, който е традиционалист, обърнете се към седмицата. Свързана е с първите декади на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей.

Соломон разкрива езотеричната същина на седмицата по следния метод:

7 – дава отговор на седмата сефира Нецах (Победа). Божественото й име е Йод Хе Вау Хе Цабаот – Бог на войнствата. Седмицата е женско, негативно число. Духовете, които я ръководят са Елохим (Богове, т.е. Представителите на Бог).

Инфо: „ Нумерология на античните магове “

Автор: Даниела Тодорова

Печат: Булдик “ ООД

Варна, 2009


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР