Simsek е способен да носи до 5 кг взривни веществ

...
Simsek е способен да носи до 5 кг взривни веществ
Коментари Харесай

Турция създаде боен дрон-камикадзе


Simsek е кадърен да носи до 5 кг взривни веществ на разстояние към 100-200 км
(снимка: Turkish Aerospace Industries)

От няколко години Турция интензивно създава нови безпилотни летателни апарати (БЛА) за нападателни и разследващи задачи . Затова не е изненадващо, че в този момент турски инженери са създали дрон- камикадзе Simsek.

Представители на Turkish Aerospace, разработчика на устройството, разкриха неговата роля по време на бойни интервенции. Безпилотният уред е планиран да нападна с следваща детонация на бойна глава, оповестява.
още по тематиката
Simsek се изстрелва от различен, по-голям БЛА. Благодарение на това, устройството може да се смята за представител на ново потомство дрон – подобен, който се доставя от различен безпилотен уред.

За първи път стана известно за новия безпилотен дрон-камикадзе през април. В изявление за CNN Turk шефът на Turkish Aerospace Темел Котил разкри, че устройството е способно да носи до 5 кг взривни субстанции.

Освен това новаторският военен дрон-камикадзе знае по какъв начин да доставя взривните субстанции на разстояние от към 100-200 км след изстрелването си от различен безпилотен уред.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР