Симптомите на сухотата във влагалището могат да се появят на

...
Симптомите на сухотата във влагалището могат да се появят на
Коментари Харесай

Вагинална сухота - как да се справите?

Симптомите на сухотата във влагалището могат да се появят на всяка възраст. Много дами обаче се тормозят да приказват за това с лекаря...
Под въздействието на яйчниците влагалището на хубавичко жена е непрекъснато овлажнено от белезникав секрет, чието количество зависи от менструалния цикъл. Неговото предопределение е да прочиства вагината, да поддържа нейната разтегливост и да защищава от инфекции. Освен това улеснява половия акт и забременяването.
В течение на годините, изключително по време на , в организма на дамата настъпват хормонални промени, които водят до дисбаланс във вагиналната флора и до неприятната сухота.
Често срещани аргументи за вагиналната сухота
Преди 50-годишна възраст от влагалищна сухота страдат 10% от дамите. Факторите, които я благоприятстват, са: бременност (първите три месеца), кърмене, инфекции или вагинални гъбички, ендометриоза, несъответствуваща интимна хигиена, стрес, отмалялост, заболявания, някои медикаменти (антидепресанти, антихистаминови, срещу акне...). Последствията се показват в разнообразни признаци – зачервяване на външните полови органи, сърбеж, чувство за парене при уриниране, болки, по-голяма неустойчивост към гинекологични инфекции.
Какво съставлява вагиналната недоразвитост?
пречи на естествения полов живот, тъй като води до дискомфорт и даже до болки при сексуален акт , които от своя страна предизвикват спад в либидото. За благополучие, преди менопаузата тези симптоми   минават бързо.

Средната възраст, на която менструалният цикъл стопира, е 52 години. Този стадий от живота на дамата се характеризира с преустановяване на яйчниковата функционалност и неминуем спад на производството на естрогени.

Последиците са свързани с понижено формиране на колаген и еластан – две субстанции, които вършат кожата здрава и еластична. По отношение на половите органи този развой се показва във вагинална недоразвитост – вагиналната лигавица изтънява, флората във влагалището понижава, то става по-тясно и губи еластичността си, а овлажняването става все по-оскъдно.
Тема табу?
Основната причина за съвещания с гинеколога през менопаузата са топлите талази, само че те надалеч не са най-сериозният проблем. Повишават се рисковете от сърдечносъдови болести и остеопороза, появяват се кожни проблеми и вагинална сухота, за която минимум се приказва.

Според изследване на немската фармацевтична компания „ Байер “ 41% от дамите не я загатват, когато се съветват с гинеколог, 35% не осведомяват сътрудниците си, а цели 91% в никакъв случай не споделят това с приятелките си.
Така желае природата
Има дами, които след 50-годишна възраст съвсем приключват половия си живот или го свеждат до епизодични актове. Други залагат на лубрификантите. А трети, най-амбициозните, вършат всичко допустимо да задържат естествената влагалищна мокрота. За страдание, нейната загуба е изцяло обикновено и неизбежно събитие. Само дамите със свръхтегло, които имат ресурси от естрогени, могат да удължат „ младежкия “ живот на вагината си.
По-лека менопауза
Значително усъвършенстване на вагиналната среда може да се реализира с лубрификанти въз основата на хиалуронова киселина или с хормонални съставки. Хормонозаместителната терапия също понижава признаците на менопаузата, само че тя би трябвало да бъде назначена от доктор, откакто се отчетат резултатите от характерни проучвания. Приемът на хормони е несъответствуващ за дами, прекарали хормонозависима форма на рак на гърдата.
Една нова вяра за вагиналната сухота
Лазерът с въглероден диоксид е ново оръжие в битката с вагиналната сухота. Той може да бъде употребен при дами в менопауза, които не желаят или не могат да се подлагат на хормонозаместителна терапия, както и при тези, които страдат от инконтиненция. Процедурата е изцяло безболезнена и бърза (3-7 минути). Благодарение на нея влагалищната лигавица се възвръща по натурален метод и без нежелани резултати. Необходими са три сеанса, по един месечно, още един след 6 месеца и след това един път годишно.

 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР