Симптомите на новия вариант на коронавируса, който причинява Covid-19 -

...
Симптомите на новия вариант на коронавируса, който причинява Covid-19 -
Коментари Харесай

Симптомите при новия Омикрон - необичайни, но леки на пръв...

Симптомите на новия вид на ковид, който предизвиква Covid-19 - Омикрон, са необикновени, само че леки. Това са първичните усещания на южноафриканската лекарка доктор Ангелик Котзи, която първа сигнализира управляващите за вероятен нов вид, откакто поредност от пациенти с Covid-19 са посетили кабинета ѝ в столицата Претория с необикновени признаци.

Пациентите включват главно младежи от друг генезис и етнос, които демонстрират мощна отмалялост. Към нея са се обърнали и родителите на 6-годишно дете с доста висок пулс, изясни Котзи пред The Telegraph. По думите ѝ липсват нормалните за Covid-19 признаци като загуба на усет или аромат.

" Симптомите им бяха толкоз разнообразни и леки спрямо тези, които лекувах преди ", сподели доктор Котзи, общопрактикуващ доктор от 33 години и ръководител на Южноафриканската здравна асоциация.

Тя уведомява консултативният съвет по имунизациите в страната, откакто на 18 ноември четирима членове на семейство дават позитивни проби за Covid-19 с главен признак цялостно безсилие.

Котзи е прегледала към 20 пациенти с новия вид на ковид, като те са били най-вече здрави млади мъже, почувствали мощна отмалялост. Около 50% от тях са били неимунизирани.

" Имахме един доста забавен случай - дете на към 6 години, с температура и доста висок пулс, и се чудех дали да я приема. Но когато я чух два дни по-късно, тя беше доста по-добре ", споделя доктор Котзи.

Тя разясни, че до момента опитът ѝ е с пациенти, които са здрави, заради което тя се тормози, че новият вид към момента може да удари тежко по-възрастните хора - със съпътстващи болести като диабет или сърдечни болести. " Това, за което би трябвало да се тревожим в този момент, е, че когато по-възрастните, неимунизирани хора се заразят с новия вид и в случай че не са имунизирани, ще забележим доста хора с тежка форма на болестта ", сподели лекарката.

Демографията в Южна Африка е доста друга от тази в Обединеното кралство и Европа. Само към 6% от популацията са на възраст над 65 години.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР