Симптомите на две пациентки, страдащи от , бяха облекчени почти

...
Симптомите на две пациентки, страдащи от , бяха облекчени почти
Коментари Харесай

Антихистамините облекчават симптомите на дългия COVID-19

Симптомите на две пациентки, страдащи от, бяха облекчени съвсем напълно след всекидневен банкет на антихистамини, сочи нов теоретичен отчет.

Макар и доказателствата да са анекдотични, впечатляващите резултати не са невиждани и създателите се надяват, че описаните от тях случаи ще вдъхнат вяра на доста други пациенти и по едно и също време с това ще насочат откривателите в вярната посока при създаването на бъдещи лекувания.

На този стадий не съществуват лекувания на дългия коронавирус (известен още пост-остро затруднение на COVID-19 (PASC)), които да са подкрепени с съответни доказателства. Антихистамините обаче наподобяват много обещаващо решение, защото могат да се одобряват всекидневно, стига да не пречат на другите лекарства, които пациентът пие.

„ Ако пациентите желаят да пробват продаваните без рецепта антихистамини, моят съвет е да го създадат, само че под лекарски надзор “, споделя здравната сестра Мелиса Пинто от Калифорнийския университет в Ървайн (UCI).

Първият случай, разказан от откривателите ot UCI, е на здравна работничка на към 40 години. Тя се заразява с COVID-19 през януари 2020 година Три дни откакто се разболява, се появяват признаци на главоболие и мощна отмалялост. Дни по-късно се обрива, стартира да изпитва болки в гръдния панер и подвига висока температура. След 24-ия ден най-лошото към този момент е завършило, само че доста от признаците остават. През март същата година оповестява за нов признак – мозъчна мъгла.

Едва когато стартира да приема антихистамини през юни 2020 година за алергия против сирене, дамата ненадейно се усъвършенства. Тя пие по 50 мг дифенхидрамин дневно (антихистамин, продаван без рецепта), само че след това нейният доктор ѝ предписва различен медикамент, който да овладее признаците.

В продължение на 9 месеца дамата приема 50 мг хидроксизин памоат. Вследствие на това признаците на отмалялост, мозъчна мъгла, назадничавост към извършения и болки в гръдния панер изчезват съвсем напълно. Днес тя твърди, че се е възстановила съвсем на 90 %.

Вторият пациент е учителка на междинна възраст. Нейната история е сходна с тази на здравната сестра. Един месец, откакто се заразява със SARS-CoV-2, тя продължава да страда от болки в ставите, бодърствуване, интензивен пулс и нарушена централизация. Година по-късно признаците не престават да я изтезават.

Един ден дамата заменя един антихистамин (фексофенадин) с различен – 25 мг дифенхидрамин просто тъй като вторият се намира по-лесно. На идващия ден вижда, че мозъчната мъгла и умората са намалели. Ето за какво тя продължава да пие новия антихистамин. Днес тя приема по 25 мг дифенхирамн вечер и 180 мг фексофенадин заран и твърди, че се усеща 95 % по-добре.

Фактът, че и пациентките се възвръщат съвсем напълно, е в действителност необикновен. Тези два случая обаче не са изолирани.

Симптомите на дългия коронавирус наподобяват доста  – едно много едва проучено здравно положение, което визира близо 24 млн. души по света.

Сега, когато случаите на дългия коронавирус стават все по-често срещани на фона на пандемията от ковид, откривателите най-сетне стартират да обръщат уместно внимание и на двете видимо сходни положения.

Антихистамините се одобряват постоянно от пациенти, страдащи от синдрома на хроничната отмалялост, въпреки че малко изследване от 1996 година демонстрира, че те не оказват съвсем никакво позитивно въздействие и върху 30-те участника в него.

Напоследък обаче научната общественост счита, че e извънредно време да подновим изследванията върху антихистамините като евентуално лекуване на синдрома на хроничната отмалялост. Малък брой пациенти с това положение демонстрират признаци на прекалено дейни имунни кафези, които биха могли да бъдат „ успокоени “ с банкет на антихистамини. От началото на пандемията до момента откривателите вършат сходни паралели и с дългия коронавирус.

През 2021 г.  на 49 пациенти с дълъг коронавирус открива, че тяхната имунна система е във висока степен на подготвеност. Нещо повече – над 70 % от тези, които одобряват антихистамини, оповестяват, че тлеещите признаци са облекчени.

Изследването е оповестено в .

Източник: 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР