Симптомите на диабет не бива да се пренебрегват. Заболяването представлява

...
Симптомите на диабет не бива да се пренебрегват. Заболяването представлява
Коментари Харесай

Кои са симптомите на диабет?

Симптомите на диабет не трябва да се подценяват. Заболяването съставлява метаболитно нарушаване, характеризиращо се с високи равнища на глюкоза в кръвта. В резултат на това пациентите с диабет имат доста понижено качество на живот и нараснал риск от развиване на сърдечно-съдови и неврологични болести.

Диабетът се развива съвсем безсимптомно и заради това е доста сложен за диагностициране.

Много хора бъркат признаците на диабет със признаците на други болести и не знаят, че към този момент са заболели.

Според статистиката 1 от 3 пациенти не знаят, че имат диабет, което доста усилва риска от развиване на тежки затруднения.

Ето за какво е доста значимо да знаете какви признаци нормално съпровождат диабета и по кое време е по-добре да се консултирате с доктор, с цел да се откри вярното лекуване в точния момент.

10-те най-често срещани признака на диабет, които в никакъв случай не би трябвало да се подценяват:

Постоянно предпочитание да отидете до тоалетната

Постоянното предпочитание да отидете до тоалетната може да се дължи на инфектиране на пикочните пътища или несъразмерен банкет на течности.

Ако това не е вашият случай, само че въпреки всичко постоянно ви се върви до тоалетната, това може да е един от признаците на диабет.

Това се дължи на обстоятелството, че бъбреците стартират да работят интензивно, пробвайки се да отстранен захарта от тялото посредством урината.

Чувство на жадност

Този признак е директно обвързван с предходния. Когато тялото губи доста течности, то се пробва да попълни салдото си и изпитваме мощно възприятие на жадност.

Постоянно възприятие на апетит

Постоянното възприятие на апетит може да бъде обвързвано с извънредно ниски или високи равнища на кръвната захар: хипогликемия или хипергликемия.

Нашите кафези не получават задоволително захар и изпращат сигнали до мозъка.

Сухота в устата

Силната сухота в устата е доста неприятна и може да демонстрира съществени здравословни проблеми. Това е освен симптом на дехидратация, само че и рисков сигнал, показващ евентуален диабет вид 2.

Когато кожата е суха, тя става по-уязвима за бактерии, което усилва риска от развиване на проблеми със зъбите и венците.

Необяснима отмалялост

Необяснимата несъразмерна или хронична отмалялост е признак, който в никакъв случай не би трябвало да се подценява.

Напълно обикновено е да се чувствате изтощени след подготовка, само че това може да бъде и тъй като тялото се пробва да компенсира дефицита на глюкоза в клетките.

При диабет умората е изключително настояща, защото честото предпочитание да отидем до тоалетна ни пречи да се наспим добре.

Нарушено зрение

Очите са най-засегнати от диабета. Високата кръвна захар постепенно трансформира структурата на ретината и окото като цяло, което води до замъгляване на зрението.

Най-лошото е, че диабетът постоянно протича безсимптомно, човек може да загуби зрението си или то да бъде трайно повредено.

Инфекции

Бактериите, вирусите и гъбичките се развъждат по-бързо, когато равнищата на глюкозата в тялото са високи, тъй че е по-вероятно да страдаме от инфекции.

Вагиналната кандидоза, кожните гъбични инфекции и бактериалните инфекции на пикочните пътища са най-честите признаци на диабет.

Изтръпване на крайниците

Този признак е обвързван с нарушавания на нервната система, които постоянно съпровождат диабета. Понякога има и болежка и инфектиране.

Ако този проблем не бъде прегледан в точния момент, увреждането на нервната система може да бъде необратимо, което да докара до още по-големи проблеми.

Внезапна загуба или наддаване на тегло

Ако сте свалили килограми или сте напълняли фрапантно без забележима причина, това може да се дължи на неспособността на тялото ви да обработва инсулина поради диабета.

Тъй като клетките не получават задоволително глюкоза, тялото стартира да употребява мускулните протеини за сила.

В тежки случаи пациентите непрекъснато жадуват за сладко и вследствие на това напълняват.

Бавно зарастване на рани

Вижте още: Полезни свойства на гела от алое вера

Увреждането на кръвоносните съдове забавя процеса на укрепване на раните, дребните порязвания и пострадванията.

Излишната захар поврежда вените и артериите, което им пречи да доставят обикновено кръв на клетките, а кожата заздравява по-бавно.

Имайте поради, че диабет вид 2 може да бъде предотвратен посредством водене на здравословен метод на живот. Забранени са наднорменото тегло, тютюнопушенето, заседналият метод на живот и диетата с високо наличие на наситени мазнини, захар и консерванти.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР